Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Több mint tizedével csökkent a gázfogyasztás

MTI, 2012. január 13. - péntek 09:41
Címkék: gáz, fogyasztás, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A fűtési szezon eddig eltelt időszakában az átlagosnál több mint 10 százalékkal kevesebb földgáz fogyott - írja a Magyar Nemzet és a Népszabadság a pénteki számában.


Az okok között az enyhe időjárás mellett a Napi Gazdaság azt is megjegyezi, hogy a csökkenés az egyre tudatosabb lakossági fogyasztásnak is köszönhető.

Az FGSZ Földgázszállító Zrt.-nél a Magyar Nemzetnek elmondták, hogy tavaly szeptember 15. óta január 11-ig 4,3 milliárd köbméter földgázt használtak fel, míg az előző fűtési időszakban 4,8 milliárd köbméter volt a fogyasztás.

A legmagasabb napi felhasználás elérte az 54,9 millió köbmétert, az átlag pedig 41 millió volt, míg az előző fűtési szezonban 44 millió köbméter volt a napi átlagos szükséglet.

A fogyasztás visszaesését jól mutatja, hogy 2007-ben még 14 milliárd köbméter földgázt használtak fel, 2011-ben pedig már csak 11 milliárdot, amiből a lakossági felhasználás 4 milliárd köbmétert tett ki.

A Magyar Nemzet megjegyzi, hogy az alacsonyabb fogyasztással és a gáztárolók bővítésével ma Magyarország 60 napig képes lenne a földgázszükségletet fedezni akkor is, ha nem jönne be gáz az országba.

A Napi Gazdaság megkérdezte a lakosságot ellátó egyetemes szolgáltató társaságokat is, ahol szintén csökkenésről számoltak be.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

oceanicfinance, 2017. november 22.

Hitelre van szüksége? Keresett már hol lehet kölcsön? Megpróbált valamilyen kölcsönt kapni?...

Nincs több egyoldalú szerződésmódosítás

Hobelman Finance, 2017. november 21.

Hitelre van szüksége? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Hobelman Finance and Mortgages Limited c...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

REMY.CREDIT, 2017. november 21.

XMAS HITEL IS MOST MÓDOSan alacsony áron 1%{REMY.CREDIT111@gmail.com}

Szüksége va...

A gyóntatófülke nem szauna

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés