Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lefelejtette a korhatárjelölést az RTL Klub

MTI, 2012. január 13. - péntek 12:11
Címkék: NMHH, korhatár
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) eljárást indít az RTL Klubbal szemben, mivel a csatorna négy gyermekműsoránál is hiányzott a hatos karika. Az NMHH műsorelemzői október utolsó hétvégéjén vizsgálták a két legnagyobb országos kereskedelmi csatornát, a TV2 esetében megfelelőek voltak a korhatárjelölések.


Az NMHH pénteken, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a vizsgálat feltárta, hogy az RTL Klubon vetített két rajzfilmsorozat két-két epizódja olyan félelmet keltő elemeket, az óvodáskorúak által nehezen érthető burleszkszerű erőszakot tartalmazott, amely indokolttá tette volna a hatos karika alkalmazását.

A hivatal munkatársai negyedévente ellenőrzik a TV2 és az RTL Klub hétvégén délelőtt sugárzott gyermekműsorait, az úgynevezett gyermeksávot. A 2011. harmadik negyedéves vizsgálat szúrópróbaszerűen kiválasztott hétvégéje október 29-30. volt, és az akkor sugárzott összes, 62 gyermekműsorszámra kiterjedt.

Az ABG Nielsen kutatása szerint a 4-12 évesek 2011 nyarán már csaknem 270 percet, 27 perccel többet tévéztek, mint 2010-ben. A hatóság ezért a jövőben kiemelt figyelmet fordít a hat éven aluliak által nézett műsorokra - tartalmazza a közlemény.

Az elemzők annak teljesülését is vizsgálták, hogy a kifejezetten hat éven aluliaknak szánt műsorszámok közé nem illesztettek-e be idősebbeknek szóló médiatartalmakat. Ez a törvényi előírás a vizsgálat szerint nem sérült.

Az októberi hétvégét ellenőrző gyermeksávvizsgálat szerint a TV2 a hat éven aluliak számára nem ajánlott, sárga hatos karikát is, valamint az önkéntesen alkalmazható, hat éven aluliak számára kifejezetten ajánlott műsorokat jelző zöld kisfiús piktogramot is használta. Az RTL Klub ugyanakkor csak "korhatár nélküli" besorolású műsorszámokat sugárzott.

A hatóság pénteki közleménye szerint az ismétlődő ellenőrzéseknek köszönhetően ugyanakkor csökken a helytelen korhatár-besorolások száma.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2012. január 13. - péntek 13:52

Az NMHH ismét nagyot alkotott! Egyáltalán kinek találták ki a 6-os karikát?? A gyerekeknek akik még olvasni sem tudnak??A szülőknek akik úgy sem értenek a mai mesékből semmit,mert mind lehetetlen,ufó szerű, és egy nagy baromság??? Végül is akkor most mi főben járó bűn történt???

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza