Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Mellrákot okozhatnak a dezodorok

MTI, 2012. január 11. - szerda 16:41
Címkék: rák, kutatás, dezodor
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mégsem olyan veszélytelenek a dezodorok, mint ahogy azt eddig feltételezték: a deókban lévő alumínium-klorid károsíthatja a mell sejtjeit kutatók szerint.


A kérdés csak az, a termékek felelősek-e a mellrákért - vetették fel genfi kutatók.

Az elmúlt évtizedekben az iparosodott államokban növekedett a mellrákos esetek száma. Ugyanakkor egyre gyakoribb, hogy a mellrák a mellmirigy külső részén, a hónalj közelében alakul ki - közölte a Genfi Egyetem.

Néhány éve vetődött fel a gyanú, hogy a dezodorok bizonyos izzadásgátló alkotórésze szerepet játszhat a betegség kialakulásában. Eddig viszont kevés adat volt, amely megcáfolhatta vagy alátámaszthatta volna a feltevést.

-

Stefano Mandriota biológus, valamint Andre-Pascal Sappino mellrák-specialista és kutatócsoportjuk a Journal of Applied Toxicology című szaklapban mutatták be tanulmányukat, amelyben kifejtették, hogy a dezodorokban használt alumínium-klorid károsíthatja a mell sejtjeit.

A kutatás során a tudósok létrehozták az emberi mell sejtjeinek modelljét. A sejteket alumínium-klorid hatásának tették ki - 1500-100 ezerrel kisebb adagokban, mint amennyit egy átlagos dezodor tartalmaz. Néhány héttel később megállapíthatóvá vált a sejtek károsodása.

Az alumínium abnormális folyamatokat indít el a sejtekben, e folyamatok megfelelnek a tumorszerű változások első fázisának. Emellett a kutatók az örökítőanyag láncolattöréseit is megfigyelték, ami szintén a rák kialakulásával van összefüggésben.

A kutatók kifejtették: tanulmányuk nem azért született, hogy bebizonyítsa, a deókban lévő alumíniumsó mellrákot okozna. Ez csupán arra bizonyíték, hogy ezek az anyagok a sejtekre nézve károsak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés