Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hiteltársulás - Startra kész a Webbank

MTI, 2012. január 11. - szerda 10:11
Címkék: deviza, hitel, bank
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A cégbíróságon bejegyezték januárban Webbank Tőketársaság Zrt.-t, jelenleg a pénzintézet részvénykibocsátásának jogi előkészítése folyik - közölte szerdán az MTI-vel Doubravszky György, a bank mögött álló Hiteltársulás szervezője, aki december végén adta át a civil-állami fapados bank, a Webbank alapításáról szóló szakmai előterjesztését Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek.


A szervező közleménye szerint a banki tapasztalattal rendelkező szakemberek által készített előterjesztés választ ad a bank megalapításával kapcsolatban felmerülő összes kérdésre.

A Hiteltársulás most két dologban várja a kormány támogatását: döntést arról, hogy az induláshoz az állam folyósítja a mintegy 1,5 milliárd forint tőkerészt, illetve a kezdeményezést kiemelt állami projektként kezeli, s aktívan szerepet vállal a bank gyorsított eljárásban történő létrehozásában.

Doubravszky György szerint a civil oldal - magánszemélyek, vállalkozások - hozzávetőleg egy hónap alatt képesek előteremteni az induló tőke másik felét, a mintegy 1,5 milliárd forintot.

Doubravszky György a közleményben hangsúlyozta: "mi eddig mindenben álltuk a szavunkat, minden vállalásunkat határidőn belül teljesítettünk, a Webbank startra kész, most a kormányon a sor".

A www.webbank.hu előregisztrációs oldal adatai szerint 3.000 magánszemély közel 15 milliárd forint megtakarítást tartana induláskor az állami-civil fapados bankban. Ezt kiegészítené 1.700 vállalkozás összesen évi 58 milliárd éves forgalommal és átlagosan összesen 7 milliárd forint folyószámla egyenleggel.

A Hiteltársulás civil szerveződés tavaly októberében indult azzal a céllal, hogy összegyűjtse a devizahitelesek igényeit és kedvező hitelt szerezzen a közösség tagjainak. Ennek egyik lehetőségeként merült fel egy fapados bank, a Webbank ötlete.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza