Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Milliárdok az olasz kukákban

MTI, 2012. január 09. - hétfő 14:31
Címkék: élelmiszer,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Takarékosság volt a jelszó az ünnepek alatt Olaszországban, kivéve a szemétbe került élelmiszert: az olaszok 1,3 milliárd euró értékű élelmet dobtak ki.


A karácsony és szilveszter között szemétbe került élelmiszerről az olasz agrárszövetség (CIA) végzett felmérést. Összesen 440 tonna étel kötött ki a kukákban, ami az ünnepekre vásárolt élelmiszer húsz százalékának felelt meg, és csak két százalékkal volt kevesebb, mint tavaly.

-

Ez azt jelenti, hogy minden olasz család több mint ötven eurónyi ételt dobott a szemétbe - derült ki a vizsgálatból. A kiselejtezett élelmiszerek 43 százaléka hús, tejtermék és tojás volt, 22 százalékuk kenyér, a többi gyümölcs és zöldség.

A CIA szerint mindez ellentmondásban áll azzal, hogy az olasz családok a válságban igyekeztek takarékoskodni, és tíz százalékkal kevesebb élelmiszert vásároltak 2010-hez képest.

Az egész évet tekintve 2011-ben - az ünnepnapokat leszámítva - az olasz családok által vásárolt élelmiszer hét százaléka került a szemétbe, vagyis családonként 335 euró értékű élelem.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

oceanicfinance, 2017. november 22.

Hitelre van szüksége? Keresett már hol lehet kölcsön? Megpróbált valamilyen kölcsönt kapni?...

Nincs több egyoldalú szerződésmódosítás

Hobelman Finance, 2017. november 21.

Hitelre van szüksége? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Hobelman Finance and Mortgages Limited c...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

REMY.CREDIT, 2017. november 21.

XMAS HITEL IS MOST MÓDOSan alacsony áron 1%{REMY.CREDIT111@gmail.com}

Szüksége va...

A gyóntatófülke nem szauna

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés