Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Adóslistát készít a tiszavasvári önkormányzat

MTI, 2012. január 06. - péntek 10:41
Címkék: adó, tartozás, lista
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nyilvánosságra hozza a helyi adóval tartozó magánszemélyek és társaságok listáját Tiszavasvári önkormányzata.


A tervek szerint először március elején, a város honlapján és havilapjában megjelenő lista azoknak az adózóknak az adatait tartalmazza majd, akik magánszemélyek esetében ezer forint, a cégek esetében tízezer forint fölötti hátralékot halmoztak fel - mondta Bundáné Badics Ildikó jegyző csütörtökön az MTI-nek.

Az önkormányzati tisztviselő tájékoztatása szerint a listán az adósok nevét, címét, a tartozás összegét és esedékességét teszik közzé, a nyilvántartást pedig várhatóan negyedévente fogják frissíteni. Az erről szóló, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település weboldalán is megjelent felhívással elsősorban a lakosság figyelmét szeretné felhívni az önkormányzat, amely a lista márciusi közzétételéig bármikor lehetőséget biztosít a tartozások rendezésére. A nemfizetők ellen végrehajtási eljárást is indíthat a helyhatóság.

Bundáné Badics Ildikó az MTI kérdésére elmondta: a nyilvántartott mintegy 4700 adózó közül 976-nak van valamilyen összegű tartozása, amelyek összege eléri a 60 millió forintot. Az adóhátralékot felhalmozók nagyobb része magánszemély, ennek ellenére a teljes tartozások nyolcvan százalékát a listán szereplő 360 cég viszi el.

Rajtuk kívül 30 társaság ellen indult felszámolási eljárás, a velük szemben fennálló, 22 milliós tartozásnak valószínűleg csak a töredékét fogja megkapni az önkormányzat - tette hozzá a jegyző.

Tiszavasváriban új adónemként tavaly vezették be az építményadót és a magánszemélyek kommunális adóját. Az építményadóból - a negyedéves befizetések alapján - 60-68 millió, míg a kommunális adóból 50 millió forintos bevételre számít az idén az önkormányzat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Pataki Krisztián, 2018. február 18.

http://www.kriszvisz.honlapom.com...

Kezdő költözők, profi költöztetők

Mr. Dékány Endre, 2018. február 18.

Sürgős hitel van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Fred Joseph, 2018. február 17.

Olyan kölcsönt keresel, amely vállalkozást indít vagy számlákat fizet, ezért azért vagyunk ...

Új jelenség a távközlésben: a nomofóbia

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés