Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Adóslistát készít a tiszavasvári önkormányzat

MTI, 2012. január 06. - péntek 10:41
Címkék: adó, tartozás, lista
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nyilvánosságra hozza a helyi adóval tartozó magánszemélyek és társaságok listáját Tiszavasvári önkormányzata.


A tervek szerint először március elején, a város honlapján és havilapjában megjelenő lista azoknak az adózóknak az adatait tartalmazza majd, akik magánszemélyek esetében ezer forint, a cégek esetében tízezer forint fölötti hátralékot halmoztak fel - mondta Bundáné Badics Ildikó jegyző csütörtökön az MTI-nek.

Az önkormányzati tisztviselő tájékoztatása szerint a listán az adósok nevét, címét, a tartozás összegét és esedékességét teszik közzé, a nyilvántartást pedig várhatóan negyedévente fogják frissíteni. Az erről szóló, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település weboldalán is megjelent felhívással elsősorban a lakosság figyelmét szeretné felhívni az önkormányzat, amely a lista márciusi közzétételéig bármikor lehetőséget biztosít a tartozások rendezésére. A nemfizetők ellen végrehajtási eljárást is indíthat a helyhatóság.

Bundáné Badics Ildikó az MTI kérdésére elmondta: a nyilvántartott mintegy 4700 adózó közül 976-nak van valamilyen összegű tartozása, amelyek összege eléri a 60 millió forintot. Az adóhátralékot felhalmozók nagyobb része magánszemély, ennek ellenére a teljes tartozások nyolcvan százalékát a listán szereplő 360 cég viszi el.

Rajtuk kívül 30 társaság ellen indult felszámolási eljárás, a velük szemben fennálló, 22 milliós tartozásnak valószínűleg csak a töredékét fogja megkapni az önkormányzat - tette hozzá a jegyző.

Tiszavasváriban új adónemként tavaly vezették be az építményadót és a magánszemélyek kommunális adóját. Az építményadóból - a negyedéves befizetések alapján - 60-68 millió, míg a kommunális adóból 50 millió forintos bevételre számít az idén az önkormányzat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza