Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem mondunk le a kábeles netről

MTI, 2012. január 05. - csütörtök 16:31
Címkék: NMHH, internet, előfizetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tavaly novemberben is emelkedett a vezetékes szélessávú internet-előfizetések száma, amely így elérte a 2,053 milliót - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-vel.


Az NMHH korábbi közlése szerint októberben a vezetékes szélessávú internet-előfizetések száma 2,040 millió volt.

Az NMHH gyorsjelentése a három meghatározó szolgáltató, valamint a vezető alternatív szolgáltatók, jellemzően a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok önkéntes adatközlésére épül.

Novemberben a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internet szolgáltatásra előfizetők száma 800 ezer volt. A gyorsjelentésben szereplő - legnagyobb - kábelszolgáltatók előfizetései novemberben 813 ezerre nőttek. Az FTTx, vagyis az épületig, lakásig, irodáig optikai szálon nyújtott szolgáltatás esetében 258 ezer előfizetés volt a hónap végén.

A teljes piacra vonatkozóan - valamennyi vezetékes technológiát figyelembe véve - a Magyar Telekom a piacvezető, piaci részesedése 34,8 százalék, a második a UPC, piaci részesedése 20,9 százalék, a harmadik a sorban a Digi 12,5 százalékos részesedéssel, ezt követi több száz kisebb szolgáltató együttes részesedése, amely 12 százalékot tesz ki, majd az Invitel következik 9,8 százalékkal.

A teljes hangcsatorna-számon belül - a beérkezett adatok alapján - a hagyományos vezetékestelefon-vonalak száma novemberben 2,097 millió, míg az előző hónapban 2,111 millió volt. A kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 685 ezer - az előző hónapban 677 ezer volt, míg az IP-alapú hangcsatornák száma 129 ezerre nőtt az előző havi 124 ezerről. A teljes piacra vonatkozó hangcsatornák becsült értéke 2,970 millió volt november végén, míg október végén 2,972 millió.

A vezetékes hangszolgáltatások esetében, a teljes piacot alapul véve a legnagyobb piaci részesedése a Magyar Telekomnak van, ez 62,3 százalékot jelent november végén. Második helyen az Invitel áll 13,1 százalékkal, ezután a UPC 10,5 százalékkal, majd a Digi 7,8 százalékkal következik a sorban.

Novemberben a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 29,22 darab, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 60,81 százalék volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 366 millió, IP-alapon pedig 104 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 161,3 perc volt.

A novemberi adatok szerint az előfizetők a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004. január óta közel 638 ezer számot hordoztak - közölte az NMHH.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2020. január 24.

Szüksége van kölcsönre? személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzáloghitel? Mezőgazdasági...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza