Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Húsz százalék lehet a végtörlesztők aránya

MTI, 2012. január 05. - csütörtök 09:51
Címkék: deviza, végtörlesztés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A fix árfolyamon történő végtörlesztésre jelentkezők pontos számát még összegzik a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete munkatársai, de Binder István, a szervezet szóvivője csütörtökön az m1 Ma reggel című műsorában, előzetesen úgy vélte, a törlesztők aránya várhatóan 15-20 százalék lesz.


Hozzátette, amint meg lesz a pontos szám, a PSZÁF nyilvánosságra hozza, akár már csütörtökön.

A szóvivő elmondta, december 30-án lejárt az a határidő, ameddig közölni lehetett a bankokkal a fix árfolyamon történő végtörlesztés szándékát, ugyanígy jogvesztő hatályú a január 30-a, ameddig igazolniuk kell a végtörlesztésre rendelkezésére álló összeget az adósoknak. A devizahitelesnek pedig a végtörlesztési szándék bejelentését követően 60 nap áll rendelkezésére a tényleges törlesztésre. Binder István példaként elmondta, ha valaki december 30-án jelezte törlesztési szándékát, annak legkésőbb február végén valóban törlesztenie kell.

A szóvivő szerint a fedezet igazolásának két módja van, a legegyszerűbb az, ha az adós bankszámláján van a pénz. A másik esetben, ha a devizaadós forintkölcsönből akar törleszteni, a hitelt nyújtó banknak kell egyértelműen és visszavonhatatlanul ígérvényt adnia arra, hogy hitelt fog nyújtani az adósnak.

A szóvivő elmondta, az eddigi adatok alapján a törlesztők fele nem a saját bankjától kérte a hitelt, ami azt mutatja, hogy több bank és takarékszövetkezet is jó üzletet lát a kölcsönnyújtásban.

Binder István az adósokat arra kérte, hogy a hitelkérelmek benyújtását ne hagyják az utolsó pillanatra, mivel a bankoktól nem lehet elvárni, hogy órák alatt döntsenek a kölcsönökről.

Ugyanakkor úgy vélte, a bankok nem fogják húzni az időt, s a megfelelő kondíciókkal rendelkező ügyfeleknek megadják a hitelt.

Az árfolyamrögzítés lehetőségéről elmondta, az eddigi feltételekkel nem volt túl sikeres, s összesen mintegy 2 ezer ügyfél élt ezzel. Hozzátette, várhatóan április-májustól már minden jogszabály meg lesz ahhoz, hogy új feltételekkel vehessék igénybe az adósok ezt a lehetőséget, s akkor várhatón nagyobb számban élnek majd vele. A változást alapvetően azt jelenti, hogy a gyűjtőszámlára kerülő összeg kamatköltségeit átvállalja az állam és a bankszektor.

Binder István elmondta, a Bankszövetség optimista becslése szerint a megmaradó ügyfélkör fele élhet majd a rögzítéssel, ami több százezer ügyfél lehet.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

károsúlt, 2012. január 05. - csütörtök 11:37

Igen! Sajnos a többinek már nincs miből végtörleszteni,mert azokat megölték anyagilag a bankok!Segitséget meg nem várhatnak,mert a KHR lista nem engedi!Ezt is a bankvezetőknek köszönhetjük! Ide vezetett a spekulációs csalásuk!

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés