Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Terjed a digitális földfelszíni tévézés

MTI, 2012. január 04. - szerda 11:01
Címkék: AH, digitális TV
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Terjed a digitális földfelszíni tévézés az Ipsos felmérése szerint, amely kimutatta, hogy földfelszíni adást a háztartások 21 százaléka vesz igénybe, ezen belül 260 ezer háztartás az ingyenes MindigTv digitális szolgáltatását használja.


A csaknem 3,8 millió magyarországi háztartás közül körülbelül 3,2 millióban van valamilyen előfizetéses televíziós szolgáltatás. A fennmaradó mintegy 600 ezer háztartásban a tető- vagy szobaantennával szabadon fogható analóg és digitális földfelszíni sugárzású műsorokat, vagy ingyenesen elérhető műholdas adásokat néznek.

Az Ipsosnak a digitális földfelszíni televízió sugárzásról (DVB-T) készített kutatásából kiderül az is, hogy a háztartások 70 százalékában hallottak már a digitális televíziós műsorszórásra történő átállásról, de az analóg sugárzás lekapcsolásának időpontjával kapcsolatban nagy a bizonytalanság. Ugyanakkor a tippelők leggyakrabban 2012-t jelölték meg a lekapcsolás várható évének.

A kétezer háztartás megkérdezésével végzett kutatás szerint a MindigTV szolgáltatást igénybe vevők kétharmada korábban más fizetős tévészolgáltatást is vásárolt. Az ingyenes földfelszíni digitális MindigTv márka ismertsége 83 százalék, míg a fizetős MindigTV Extra szolgáltatásé 58 százalék a háztartások körében.

A technológiát vizsgálva az Ipsos szerint jól látható, hogy a tévékészülékek folyamatos cseréjével a dekóder használata fokozatosan visszaszorulóban van: ezt a DVB-T szolgáltatást igénybe vevő háztartások 61 százaléka használja, míg az integrált tévékészülékkel rendelkező háztartások aránya 29 százalék.

A földfelszíni sugárzást szolgáltató Antenna Hungária (AH) novemberi adatai szerint a MinDig TV csatornákat több mint 300.000 háztartás nézi, míg a fizetős MinDig TV Extra szolgáltatásnak több mint 42.000 előfizetője van. A társaság a tavalyi év végétől már 50 digitális adóval sugározza a digitális földfelszíni adásokat, s ezzel a lakossági lefedettség a közszolgálati műsorokat illetően meghaladja a 98 százalékot.

A november második felében közölt adatok szerint a hét ingyenes digitális televízió- és négy rádiócsatornát kínáló, tető- vagy szobaantennával fogható MinDig TV szolgáltatás az összes háztartás körülbelül 35 százalékát éri el. Mintegy 550-570 ezer háztartás még analóg módon nézi a földfelszíni adásokat. Ezeknek a háztartásoknak akkorra kell átállniuk a digitális adásra megfelelő tv-készülékek, illetve dekóderek vásárlásával, amikor az analóg adást lekapcsolják. Ennek konkrét időpontja azonban egyelőre nem ismert.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kovács István, 2013. február 12. - kedd 18:57

Helyesbítés: a "csak kártyás" MindigTVExtra szolgáltatás mellé még a kártya megrendelését megelôzôen !!! kell a "chipset pairing" nélküli CONAX modult beszerezni! Csak így lehet a kártyát a modulba, majd azt a TV készülékbe helyezve sikeresen tesztelni és aktiváltatni telefonon. A kártya az egy hetes próbaidôt követôen tapasztalataim szerint nem aktiválható sikeresen amibôl aztán rengeteg feszültség adódott.

Kovács István, 2013. február 06. - szerda 13:00

Sajnos azonban a "csak kártyás" MindigTVExtra szolgáltatást nem tudják nyújtani: "tévedésbôl" kiküldik a digiboxot vagy a kártyaolvasó modult és egyidôben egyoldalúan megváltoztatják a fogyasztói szerzôdést és a havidíj így cca. duplájára emelkedik!

Kommentek

Luis Roland, 2018. december 12.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés