Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ingatlandepo - Közérdekű keresetet indított a GVH

MTI, 2012. január 04. - szerda 13:01
Címkék: GVH, ingatlandepo
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közérdekű keresetet indított három ingatlanos honlap közös üzemeltetői ellen, mivel szerződéses feltételeik tisztességtelenek voltak - közölte a GVH szerdán az MTI-vel.


A honlapok azzal vonzották az ingatlanos hirdetőket, hogy bizonyos ideig ingyenesen közlik a hirdetéseket, illetve bármelyik honlapra is adták fel azokat, megjelennek valamennyin.

A három honlap a következő: ingatlandepo.com, ingatlanbazar.com és az ingatlanbazar.net. Ezek üzemeltetője kezdetben a Seychelles-szigeteken székhellyel rendelkező Experient Enterteiment Ltd. volt, majd a szlovákiai székhelyű Weltimmo S.r.o lett.

A GVH megállapította, hogy az üzemeltetők tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak, amikor figyelmen kívül hagyták az ügyfelek panaszait. Felrótta a versenyhatóság, hogy az általános szerződési feltételek bíróság által érvénytelenített pontjait tovább alkalmazták, és agresszív kereskedelmi gyakorlattal követeléseket támasztottak a honlap látogatóival szemben.

Ezek miatt az Experient Enterteiment Ltd.-t 4,5 millió, a Weltimmo S.r.o-t pedig 1 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a GVH.

A közérdekű keresetben azt kéri a hatóság a bíróságtól, hogy a cégekkel szerződő valamennyi fogyasztóra kiterjedő hatállyal mondja ki a jogsértést. Így tisztességtelen az a kikötés az általános szerződési feltételekben, amely a szerződéstől való szabadulásért a honlap üzemeltető által meghatározott követelés kifizetését írja elő. Ugyancsak tisztességtelenek a kötbérre vonatkozó előírások, amelyek nem világosak, nem érthetők, illetőleg túlzott mértékűek.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

bajbajutott sokadik, 2012. január 05. - csütörtök 11:32

Kedves Uriah ! Eddig is ezt tették ám,csak nem foglalkozott vele senki! De rájöttek,hogy igencsak beindúlt a lakásmaffia! De sajnos ők mindig előnyben vannak,mert összejátszanak a " MINDENNÉL FÜGGETLENEBB VÉGREHAJTÓKKAL"!Azért nem szégyenük a csalás!

Uriah Heep, 2012. január 04. - szerda 14:08

A GVH lépéseit csak elismerni lehet az ügyben! Véleményem szerint a bűncselekmény kérdése is felmerül, nevezetesen a Btk.-ban szereplő fogyasztók megtévesztése tényállás, hiszen a szóban forgó esetben a szolgáltatás jelentős tulajdonságáról adtak félrevezető tájékoztatást (ingatlanhirdetés 30 napig ingyen), és ezzel ezreknek okoztak kárt. Mindenki tudja, hogy ki az a személy, aki az egész ügy mögött áll, őszintén remélem, hogy egy szép napon elnyeri méltó büntetését és börtönben fog ülni. Hatalmas összegeket harácsolt össze ez az ember, illetve a kontár jogászok szégyene pajtása.

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza