Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ingatlandepo - Közérdekű keresetet indított a GVH

MTI, 2012. január 04. - szerda 13:01
Címkék: GVH, ingatlandepo
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közérdekű keresetet indított három ingatlanos honlap közös üzemeltetői ellen, mivel szerződéses feltételeik tisztességtelenek voltak - közölte a GVH szerdán az MTI-vel.


A honlapok azzal vonzották az ingatlanos hirdetőket, hogy bizonyos ideig ingyenesen közlik a hirdetéseket, illetve bármelyik honlapra is adták fel azokat, megjelennek valamennyin.

A három honlap a következő: ingatlandepo.com, ingatlanbazar.com és az ingatlanbazar.net. Ezek üzemeltetője kezdetben a Seychelles-szigeteken székhellyel rendelkező Experient Enterteiment Ltd. volt, majd a szlovákiai székhelyű Weltimmo S.r.o lett.

A GVH megállapította, hogy az üzemeltetők tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak, amikor figyelmen kívül hagyták az ügyfelek panaszait. Felrótta a versenyhatóság, hogy az általános szerződési feltételek bíróság által érvénytelenített pontjait tovább alkalmazták, és agresszív kereskedelmi gyakorlattal követeléseket támasztottak a honlap látogatóival szemben.

Ezek miatt az Experient Enterteiment Ltd.-t 4,5 millió, a Weltimmo S.r.o-t pedig 1 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a GVH.

A közérdekű keresetben azt kéri a hatóság a bíróságtól, hogy a cégekkel szerződő valamennyi fogyasztóra kiterjedő hatállyal mondja ki a jogsértést. Így tisztességtelen az a kikötés az általános szerződési feltételekben, amely a szerződéstől való szabadulásért a honlap üzemeltető által meghatározott követelés kifizetését írja elő. Ugyancsak tisztességtelenek a kötbérre vonatkozó előírások, amelyek nem világosak, nem érthetők, illetőleg túlzott mértékűek.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

bajbajutott sokadik, 2012. január 05. - csütörtök 11:32

Kedves Uriah ! Eddig is ezt tették ám,csak nem foglalkozott vele senki! De rájöttek,hogy igencsak beindúlt a lakásmaffia! De sajnos ők mindig előnyben vannak,mert összejátszanak a " MINDENNÉL FÜGGETLENEBB VÉGREHAJTÓKKAL"!Azért nem szégyenük a csalás!

Uriah Heep, 2012. január 04. - szerda 14:08

A GVH lépéseit csak elismerni lehet az ügyben! Véleményem szerint a bűncselekmény kérdése is felmerül, nevezetesen a Btk.-ban szereplő fogyasztók megtévesztése tényállás, hiszen a szóban forgó esetben a szolgáltatás jelentős tulajdonságáról adtak félrevezető tájékoztatást (ingatlanhirdetés 30 napig ingyen), és ezzel ezreknek okoztak kárt. Mindenki tudja, hogy ki az a személy, aki az egész ügy mögött áll, őszintén remélem, hogy egy szép napon elnyeri méltó büntetését és börtönben fog ülni. Hatalmas összegeket harácsolt össze ez az ember, illetve a kontár jogászok szégyene pajtása.

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 21.

Szüksége van egy gyors hitelfelvételre? Ha sürgős hitre van szüksége adósságának rendezés...

Évi egy fogkefe

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Pénzügyileg és szükséged van egy kölcsönre, hogy megváltoztasd a sürgős szükségletedet, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Kell hitel? Személyi kölcsönök? Üzleti kölcsönök? jelzálogkölcsönök? Mezőgazdasági és...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés