Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ebadóról döntött a kaposvári közgyűlés

MTI, 2011. december 16. - péntek 16:11
Címkék: adó, kutya, Kaposvár
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A megyei jogú városok közül elsőként a kaposvári közgyűlés döntött az ebadóról, figyelembe véve a lakosok és helyi állatvédő szervezetek véleményét.


"Ez nem adó, de adók módjára behajtható hozzájárulás" - határozta meg az ebadóként ismertté vált rendelettervezetet a csütörtöki közgyűlésen az előterjesztő Kéki Zoltán címzetes főjegyző, hangsúlyozva: az előkészítők a köztisztaságot és a rendet tartották szem előtt.

A főjegyző elmondta, hogy Kaposvár polgármestere levélben kérte a városlakók véleményét arról, hogy legyen-e ebrendészeti hozzájárulás, és ki kaphasson mentességet. Ismertetése szerint csaknem háromezren válaszoltak, és több mint 80 százalék egyetértett az ebrendészeti hozzájárulás bevezetésével.

A levelek alapján a többség elvárja, hogy a közterületek, játszóterek használatára vonatkozó rendelkezéseket megszegők, valamint a köznyugalmat zavaró kutyatulajdonosok ellen "keményen" lépjen fel az önkormányzat, bírságolja meg szabálysértőket - mondta a főjegyző.

Megemlítette, hogy a Megyei Jogú Városok Jegyzői Kollégiumának minapi ülésén is szóba került a rendelettervezet, és kiderült, hogy szinte kivétel nélkül valamennyi megyei jogú város fontolóra vette, hogy be fogja vezeti.

Szita Károly (Fidesz) polgármester hozzátette: azt mérlegelték, hogy egy ebrendészeti rendelet hozzásegít-e ahhoz, "kutyafronton is rendet tartsunk ebben a városban". A lakosság többsége és az állatvédő civil szervezetek - tizenegy ilyen van Kaposváron - is azt mondják, szükség van rá.

A 62 év feletti egyedülálló időseknek egy kutya után nyújtott mentesség mellett az ivartalanított, valamint a menhelyről kivett kutyák után nem kell adót fizetni. A hozzájárulás két kutya tartása esetén ebenként 3 ezer forint, minden további kutya után 6 ezer forint, míg a veszélyes kutyák tartóinak 20 ezer forintot kell fizetniük. A befolyó összegből - évente 10-15 millió forint - az ebrendészeti feladatokat látnák el.

A fideszes többségű testület - mindeddig példa nélküli módon - leszavazta a polgármestert, aki két kutya ingyenessége mellett érvelt a 62 év felettiek esetében.

A közgyűlés által elfogadott rendelet 2012. június elsejével lép hatályba.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza