Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megszűnhet a PSZÁF

MTI, 2011. december 15. - csütörtök 10:44
Címkék: PSZÁF, MNB
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

"Nem ördögtől való" a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) összevonása, hogy egy sokkal szigorúbb és hatékonyabb felügyeleti rendszerben gondolkodjunk - mondta Varga Mihály Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön reggel a tv2 Mokka című műsorában.


Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága szerdán fogadott el módosító indítványt, amely szerint már a közeljövőben összevonhatják az MNB és a PSZÁF feladat- és hatásköreit, ellátásukra pedig egy új szervezet jöhet létre.

Az államtitkár elmondta, a kormány is tárgyal majd a javaslatról. Kifejtette: "Magyarországon is el kell gondolkozni, hogy ha az elmúlt években nem sikerült az állam eladósodását fékezni és a devizahitelek arányát csökkenteni, akkor vajon jól működött-e ez a rendszer". "Úgy tűnik hogy nem egészen" - mondta az államtitkár.

A bizottság módosító javaslata szerint - amelyet a 2012. január 1-jétől hatályos új alaptörvényhez kapcsolódó átmeneti jogszabályhoz nyújtott be a bizottság - az összevonásról és az új szervezet létrehozásáról sarkalatos törvény, pontosabban az új jegybanktörvény vagy a PSZÁF-törvény rendelkezhetne. Az előbbit kedden terjesztette be a kormány az Országgyűlésnek, és már január 1-jén hatályba is lépne.

Varga Mihály a műsorban elmondta, a szerdai soproni kormányülés egyik legfontosabb napirendi pontja a költségvetés áttervezése volt. Mind a bevételi, mind a kiadási oldalon terveznek lépéseket, 100-150 milliárd forintos átcsoportosításra van szükség ahhoz, hogy a 1,5 helyett 0,5 százalékos növekedéssel tervezett költségvetés "életképes maradjon" és a 2,5 százalékra tervezett hiány ne változzon - mondta Varga Mihály.

A tartalékokhoz alapvetően nem terveznek hozzányúlni, továbbra is a közel 300 milliárd forintos tartalékkal számolnak. Hozzáfűzte ugyanakkor: szükség lehet arra is, hogy még egyszer felülvizsgálják a tárcák költségvetését, és ahol lehetséges, ott plusz tartalékot képezzenek vagy zárolást hajtsanak végre, mondta.

Az adóterhek növelése lassítaná a gazdasági növekedést, a kormány sorra átnézi a szóba jöhető tételeket, az egykulcsos személyi jövedelemadó rendszerhez nem fognak hozzányúlni, így maradnak a fogyasztási típusú adók - áfa, jövedéki adó -, "ezeket a kormány tüzetesebben átvizsgálhatja" - jelezte Varga Mihály. Hangsúlyozta, hogy a sarokszámokat nem változtatják.

A Magyar Hírlap csütörtöki hírére reagálva, amely szerint létrejön a Pénzügyminisztérium, és ő lesz a miniszter Varga Mihály azt mondta: azt, hogy egyáltalán lesz-e pénzügyi tárca, a kormány majd eldönti, ha szükség van rá és a helyzet indokolja a miniszterelnök hoz majd döntést.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2011. december 15. - csütörtök 12:04

Nyugodtan megszűnhetne úgy sem csinálnak semmit.Okos tanácsokat küldözgetnek a probléma megoldása helyett és igen érdekes módon soha sem illetékesek semmiben.Pont ma kaptam meg a levelüket az egyik ügyben, természetesen ebben sem illetékesek.A bank nem küldi már három hónapja a jelzálog törlő határozatot holott már rég visszafizettem a kölcsönt. Mindenre az a válaszuk,hogy forduljunk bírósághoz.Ehhez nem kell egy egész szervezet, elég lenne egy papagáj.

Kommentek

chris, 2019. április 25.

Ha szükség van egy sürg?s kölcsön hogy megoldja a pénzügyi igényeinek, kínálunk hitelek a ...

Telefonok a szervizben

Ratman, 2019. április 24.

finance.micro1@gmail.com <-
Az egyik (ha nem a) legrosszabb scammer. Szűkszavú, nincs humor...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Keller Williams, 2019. április 19.

Jó nap uram / asszonyom:

A hiteles kölcsön megszerzése mindig nagy probléma volt...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés