Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megszűnhet a PSZÁF

MTI, 2011. december 15. - csütörtök 10:44
Címkék: PSZÁF, MNB
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

"Nem ördögtől való" a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) összevonása, hogy egy sokkal szigorúbb és hatékonyabb felügyeleti rendszerben gondolkodjunk - mondta Varga Mihály Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön reggel a tv2 Mokka című műsorában.


Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága szerdán fogadott el módosító indítványt, amely szerint már a közeljövőben összevonhatják az MNB és a PSZÁF feladat- és hatásköreit, ellátásukra pedig egy új szervezet jöhet létre.

Az államtitkár elmondta, a kormány is tárgyal majd a javaslatról. Kifejtette: "Magyarországon is el kell gondolkozni, hogy ha az elmúlt években nem sikerült az állam eladósodását fékezni és a devizahitelek arányát csökkenteni, akkor vajon jól működött-e ez a rendszer". "Úgy tűnik hogy nem egészen" - mondta az államtitkár.

A bizottság módosító javaslata szerint - amelyet a 2012. január 1-jétől hatályos új alaptörvényhez kapcsolódó átmeneti jogszabályhoz nyújtott be a bizottság - az összevonásról és az új szervezet létrehozásáról sarkalatos törvény, pontosabban az új jegybanktörvény vagy a PSZÁF-törvény rendelkezhetne. Az előbbit kedden terjesztette be a kormány az Országgyűlésnek, és már január 1-jén hatályba is lépne.

Varga Mihály a műsorban elmondta, a szerdai soproni kormányülés egyik legfontosabb napirendi pontja a költségvetés áttervezése volt. Mind a bevételi, mind a kiadási oldalon terveznek lépéseket, 100-150 milliárd forintos átcsoportosításra van szükség ahhoz, hogy a 1,5 helyett 0,5 százalékos növekedéssel tervezett költségvetés "életképes maradjon" és a 2,5 százalékra tervezett hiány ne változzon - mondta Varga Mihály.

A tartalékokhoz alapvetően nem terveznek hozzányúlni, továbbra is a közel 300 milliárd forintos tartalékkal számolnak. Hozzáfűzte ugyanakkor: szükség lehet arra is, hogy még egyszer felülvizsgálják a tárcák költségvetését, és ahol lehetséges, ott plusz tartalékot képezzenek vagy zárolást hajtsanak végre, mondta.

Az adóterhek növelése lassítaná a gazdasági növekedést, a kormány sorra átnézi a szóba jöhető tételeket, az egykulcsos személyi jövedelemadó rendszerhez nem fognak hozzányúlni, így maradnak a fogyasztási típusú adók - áfa, jövedéki adó -, "ezeket a kormány tüzetesebben átvizsgálhatja" - jelezte Varga Mihály. Hangsúlyozta, hogy a sarokszámokat nem változtatják.

A Magyar Hírlap csütörtöki hírére reagálva, amely szerint létrejön a Pénzügyminisztérium, és ő lesz a miniszter Varga Mihály azt mondta: azt, hogy egyáltalán lesz-e pénzügyi tárca, a kormány majd eldönti, ha szükség van rá és a helyzet indokolja a miniszterelnök hoz majd döntést.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2011. december 15. - csütörtök 12:04

Nyugodtan megszűnhetne úgy sem csinálnak semmit.Okos tanácsokat küldözgetnek a probléma megoldása helyett és igen érdekes módon soha sem illetékesek semmiben.Pont ma kaptam meg a levelüket az egyik ügyben, természetesen ebben sem illetékesek.A bank nem küldi már három hónapja a jelzálog törlő határozatot holott már rég visszafizettem a kölcsönt. Mindenre az a válaszuk,hogy forduljunk bírósághoz.Ehhez nem kell egy egész szervezet, elég lenne egy papagáj.

Kommentek

Mrs Farida Stephen, 2017. szeptember 23.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Telefonok a szervizben

Mária Ádám, 2017. szeptember 22.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Telefonok a szervizben

Mária Ádám, 2017. szeptember 22.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

A gyóntatófülke nem szauna

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés