Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Emelkedhetnek a kommunális díjak Pécsett

MTI, 2011. december 14. - szerda 16:21
Címkék: Pécs, csatorna, víz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Pécsen a víz- és csatornadíj bruttó 8,4, a lakossági hulladékszállítás ára mintegy 18,6 százalékkal emelkedik januártól, ha a közgyűlés csütörtöki ülésén elfogadja az erről szóló előterjesztéseket.


A Pécs internetes oldalára felkerült előterjesztések szerint egy köbméter víz a csatornadíjjal együtt a lakosságnak a mostani 730 helyett 791 forintba, a nem lakossági fogyasztóknak 824 helyett 894 forintba kerülne.

Az önkormányzati tulajdonú vízszolgáltató Tettye Forrásház Zrt. az alaptevékenység ellátásához szükséges költségek emelkedésével és egyebek mellett a vízközműhálózat felújítását célzó pénzügyi keret növelésének szükségességével indokolta az önkormányzatnak az áremelésre vonatkozó kérelmét.

A hulladékszállítás díja a baranyai megyeszékhelyen a legtöbb háztartásban használt 70 literes gyűjtőedényt és heti kétszeri ürítést alapul véve havi nettó 1681-ről 1994 forintra változna. Az ipari-közületi szolgáltatóknál 7,3 százalékos emelést terveznek.

A szintén önkormányzati hulladékszolgáltató, a Biokom Kft. szerint ilyen nagyságrendű díjemelésre lenne szükség költségeik fedezéséhez, a nullszaldó eléréséhez.

A cég rámutatott: növelni kellene a bevételeit, hogy tevékenysége megfeleljen a szigorodó környezetvédelmi előírásoknak, és finanszírozhassa a szintén kötelező feladatként végzett, egyre nagyobb munkaerőt igénylő szelektív és veszélyeshulladék-gyűjtést, továbbá az illegális lerakók felszámolását. Komoly problémát jelent a tetemes kintlévősége is.

A vállalat kitért arra, hogy az önkormányzat az elmúlt években a szükségesnél kisebb mértékben emelte a hulladékszállítás díjait, így a mostani árváltozás a korábbi elmaradásokat is pótolná.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés