Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Emelkedhetnek a kommunális díjak Pécsett

MTI, 2011. december 14. - szerda 16:21
Címkék: Pécs, csatorna, víz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Pécsen a víz- és csatornadíj bruttó 8,4, a lakossági hulladékszállítás ára mintegy 18,6 százalékkal emelkedik januártól, ha a közgyűlés csütörtöki ülésén elfogadja az erről szóló előterjesztéseket.


A Pécs internetes oldalára felkerült előterjesztések szerint egy köbméter víz a csatornadíjjal együtt a lakosságnak a mostani 730 helyett 791 forintba, a nem lakossági fogyasztóknak 824 helyett 894 forintba kerülne.

Az önkormányzati tulajdonú vízszolgáltató Tettye Forrásház Zrt. az alaptevékenység ellátásához szükséges költségek emelkedésével és egyebek mellett a vízközműhálózat felújítását célzó pénzügyi keret növelésének szükségességével indokolta az önkormányzatnak az áremelésre vonatkozó kérelmét.

A hulladékszállítás díja a baranyai megyeszékhelyen a legtöbb háztartásban használt 70 literes gyűjtőedényt és heti kétszeri ürítést alapul véve havi nettó 1681-ről 1994 forintra változna. Az ipari-közületi szolgáltatóknál 7,3 százalékos emelést terveznek.

A szintén önkormányzati hulladékszolgáltató, a Biokom Kft. szerint ilyen nagyságrendű díjemelésre lenne szükség költségeik fedezéséhez, a nullszaldó eléréséhez.

A cég rámutatott: növelni kellene a bevételeit, hogy tevékenysége megfeleljen a szigorodó környezetvédelmi előírásoknak, és finanszírozhassa a szintén kötelező feladatként végzett, egyre nagyobb munkaerőt igénylő szelektív és veszélyeshulladék-gyűjtést, továbbá az illegális lerakók felszámolását. Komoly problémát jelent a tetemes kintlévősége is.

A vállalat kitért arra, hogy az önkormányzat az elmúlt években a szükségesnél kisebb mértékben emelte a hulladékszállítás díjait, így a mostani árváltozás a korábbi elmaradásokat is pótolná.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza