Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Drágábban adják hiteleiket a bankok

MTI, 2011. december 14. - szerda 09:51
Címkék: bank, hitel
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Számos bank szigorított a hitelezés feltételein a Magyar Nemzeti Bank múlt hónap végi kamatemelése után, a hitelintézetek többsége kamatot emelt, de akad olyan is, amely kedvezményeket szüntetett meg, vagy a követelményeket szigorította - írta a Világgazdaság szerdán.


A lap emlékeztet, hogy a monetáris tanács november 30-ától fél százalékponttal 6,5 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot. A pénzpiaci és a jegybanki kamatok emelkedését a hitelt felvevő vállalkozások automatikusan meg szokták érezni, a számukra nyújtott hitelek kamata ugyanis többnyire a bankközi kamatlábhoz (bubor) kötött.

Az emelés hatása azonban most a lakossági ügyfelekhez is gyorsan elért, már a jegybanki lépést követő napon több hitelintézet kamatot emelt, vagy megszüntette olcsóbb kölcsöneit. A Világgazdaság összeállítása szerint december 1-jén például az Axa Bank 2 százalékponttal növelte lakossági jelzáloghiteleinek kamatait, a CIB Bank a hónap eleje óta nem kínálja az 1 éves kamatperiódusú, 10,55 százalékos kamatozású konstrukcióját, az OTP Bank december 1-jétől új referenciakamatokat alkalmaz a lakáscélú és szabad felhasználású hiteleknél: a forinthitelek kamata nőtt, az euróhiteleké csökkent.

A Raiffeisen Bank december 2-ától az Újrakezdés hitel kivételével minden kölcsönénél 1 százalék hitelbírálati díjat vezetett be, emellett kamatot is emelt a legtöbb hitelénél, 0,75-0,85 százalék közötti mértékben. A lap összeállítása szerint az Ersténél december 7-én drágultak a hitelek, itt 1-2 százalékkal nőtt a kamat, a kölcsön típusától függően.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza