Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Drágábban adják hiteleiket a bankok

MTI, 2011. december 14. - szerda 09:51
Címkék: bank, hitel
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Számos bank szigorított a hitelezés feltételein a Magyar Nemzeti Bank múlt hónap végi kamatemelése után, a hitelintézetek többsége kamatot emelt, de akad olyan is, amely kedvezményeket szüntetett meg, vagy a követelményeket szigorította - írta a Világgazdaság szerdán.


A lap emlékeztet, hogy a monetáris tanács november 30-ától fél százalékponttal 6,5 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot. A pénzpiaci és a jegybanki kamatok emelkedését a hitelt felvevő vállalkozások automatikusan meg szokták érezni, a számukra nyújtott hitelek kamata ugyanis többnyire a bankközi kamatlábhoz (bubor) kötött.

Az emelés hatása azonban most a lakossági ügyfelekhez is gyorsan elért, már a jegybanki lépést követő napon több hitelintézet kamatot emelt, vagy megszüntette olcsóbb kölcsöneit. A Világgazdaság összeállítása szerint december 1-jén például az Axa Bank 2 százalékponttal növelte lakossági jelzáloghiteleinek kamatait, a CIB Bank a hónap eleje óta nem kínálja az 1 éves kamatperiódusú, 10,55 százalékos kamatozású konstrukcióját, az OTP Bank december 1-jétől új referenciakamatokat alkalmaz a lakáscélú és szabad felhasználású hiteleknél: a forinthitelek kamata nőtt, az euróhiteleké csökkent.

A Raiffeisen Bank december 2-ától az Újrakezdés hitel kivételével minden kölcsönénél 1 százalék hitelbírálati díjat vezetett be, emellett kamatot is emelt a legtöbb hitelénél, 0,75-0,85 százalék közötti mértékben. A lap összeállítása szerint az Ersténél december 7-én drágultak a hitelek, itt 1-2 százalékkal nőtt a kamat, a kölcsön típusától függően.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. szeptember 22.


Kell kölcsönöznie? személyes hitelek? üzleti hitelek? Jelzálogkölcsönök? mezőgazda...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Elena, 2019. szeptember 22.

Kedves hitelkeresők!

Van bármilyen pénzügyi nehézsége? Saját vállalkozást sz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés