Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Magyarországot még elkerülte kanyaró

MTI, 2011. december 13. - kedd 11:41
Címkék: kanyaró
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Magyarországot egyelőre nem érinti a több európai országban terjedő kanyaró - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).


Az ÁNTSZ közleménye szerint Európában az idén már a harmincezret is meghaladja a kanyarós betegek száma, és a betegség szövődményeibe nyolcan bele is haltak.

Mint kiemelték, 2011. január 1. és 2011. november 23. között az egészségügyi szervek összesen 30.200 kanyarós esetről szereztek tudomást az Európai Unió és az Európai Szabadkereskedelmi Társulás tagországaiban. Mintegy ezer betegnél alakult ki súlyos szövődmény, nyolcan a kanyaró következtében meghaltak, közülük hatan Franciaországban, további egy-egy ember Németországban, illetve Romániában.

Közleményük szerint 2010-ben Bulgáriában, valamint Franciaországban fordult elő a legtöbb megbetegedés. Ebben az évben a legtöbb, csaknem 15 ezer megbetegedést Franciaországban regisztrálták, a megbetegedések száma alapján Olaszország, Románia, Spanyolország és Németország következik, de a betegség gyakorlatilag Európa minden országában problémát jelent, kivéve Ciprust, Izlandot és Magyarországot - hangsúlyozta az ÁNTSZ.

Mint írták, a két szigetország a csökkenő turizmus következtében kevésbé veszélyeztetett. Magyarországon pedig immár tíz éve nem regisztráltak honi - nem behurcolt - esetet, amely az ÁNTSZ szerint "az életkorhoz kötött kötelező védőoltási rend következetes végrehajtásának köszönhető".

A vírus elsősorban cseppfertőzéssel terjed, de nem csupán a beteg közvetlen környezetében lévők fertőződhetnek meg, hanem azok is, akik kissé távolabb tartózkodnak, és nincsenek beoltva. A betegség szövődményeként agyvelőgyulladás vagy más idegrendszeri megbetegedés is kialakulhat.

A vírusfertőzés következtében kialakulhat többi között gége-, légcső-, tüdőgyulladás, hörghurut, kötőhártya-gyulladás, szívizomgyulladás. A komplikációkkal járó esetek közül az idegrendszert érintő szövődmények egy része maradandó károsodást is okozhat - tették hozzá.

Az ÁNTSZ arra figyelmeztetett, hogy "a védőoltási fegyelem fellazulása" Magyarországon veszélyeztetné a járványügyi biztonságot. Mint kiemelték, Romániában a legtöbb megbetegedés éppen a Magyarországgal szomszédos területeken fordult elő; Ukrajnában - az "ingatag" védőoltási rend miatt - szintén gyakoriak a járványok - olvasható az ÁNTSZ közleményében.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza