Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Korrodált pálya miatt lassabban jár a metró

MTI, 2011. december 12. - hétfő 16:01
Címkék: metró, BKV
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A 3-as metró teljes vonalán 80-ról 60 kilométerre korlátozzák a szerelvények maximális sebességét a pálya állapota miatt keddtől, a metrószakszervezet szerint hónapokon belül el kellene kezdeni a felújítást.


A korlátozás bevezetéséről az Index hírportál számolt be. Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke hétfőn az MTI-nek azt mondta, a menetrendeket a számítógépes szimulációk alapján az intézkedés nem fogja érinteni, ha a valóság mást mutat, új menetrendet kell készíteni.

Hangsúlyozta, hogy az észak-déli vonalon az aljzatbetont a befolyó talajvíz megrongálta, és a sínek lekötése elkorrodálódott. Ez az állapot javulni nem fog, sürgősen, hónapokon belül el kell kezdeni a rekonstrukciót - tette hozzá.

Elmondása szerint ez "be van tervezve" a BKV-nál, ennek keretében a pályát teljesen szétszerelnék, kivésnék és újrabetonoznák az aljzatot, leszigetelnék az alagutat, és új vágányokat építenének. Ezt csak szakaszonként tudnák elvégezni, és a munka több évig tarthat, akárcsak a 2-es vonalon.

Gulyás Attila szerint ha ez elmarad, egyre nagyobb sebességkorlátozásokat kell bevezetni a vonalon, végső esetben pedig leállíthatják a forgalmat. Mivel a 3-as metrót több szakaszban adták át, vannak kritikusabb, és jobb állapotban lévő szakaszok, az egyik legrosszabb állapotban a Nagyvárad tér környéke van, itt hónapokon belül neki kellene állni a munkának.

A Budapesti Metróért Egyesület honlapján azt írta: a legidősebb szakasz elmúlt már 40 éves, ez idő alatt nagyobb felújítás nem volt, szükségessé vált a teljes vonal szigetelése. Az alagút sok helyen beázik, kárt téve a biztosító berendezésben, a pályában, a gépészeti és elektromos rendszerben. A pálya a felszíni szakaszon néhol megsüllyedt, több helyen elengedtek a sínrögzítések.

Az MTI az ügyben megkereste a Budapest Közlekedési Központot és a BKV-t is, az intézmény és a közlekedési társaság későbbre ígért tájékoztatást.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza