Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Korrodált pálya miatt lassabban jár a metró

MTI, 2011. december 12. - hétfő 16:01
Címkék: metró, BKV
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A 3-as metró teljes vonalán 80-ról 60 kilométerre korlátozzák a szerelvények maximális sebességét a pálya állapota miatt keddtől, a metrószakszervezet szerint hónapokon belül el kellene kezdeni a felújítást.


A korlátozás bevezetéséről az Index hírportál számolt be. Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke hétfőn az MTI-nek azt mondta, a menetrendeket a számítógépes szimulációk alapján az intézkedés nem fogja érinteni, ha a valóság mást mutat, új menetrendet kell készíteni.

Hangsúlyozta, hogy az észak-déli vonalon az aljzatbetont a befolyó talajvíz megrongálta, és a sínek lekötése elkorrodálódott. Ez az állapot javulni nem fog, sürgősen, hónapokon belül el kell kezdeni a rekonstrukciót - tette hozzá.

Elmondása szerint ez "be van tervezve" a BKV-nál, ennek keretében a pályát teljesen szétszerelnék, kivésnék és újrabetonoznák az aljzatot, leszigetelnék az alagutat, és új vágányokat építenének. Ezt csak szakaszonként tudnák elvégezni, és a munka több évig tarthat, akárcsak a 2-es vonalon.

Gulyás Attila szerint ha ez elmarad, egyre nagyobb sebességkorlátozásokat kell bevezetni a vonalon, végső esetben pedig leállíthatják a forgalmat. Mivel a 3-as metrót több szakaszban adták át, vannak kritikusabb, és jobb állapotban lévő szakaszok, az egyik legrosszabb állapotban a Nagyvárad tér környéke van, itt hónapokon belül neki kellene állni a munkának.

A Budapesti Metróért Egyesület honlapján azt írta: a legidősebb szakasz elmúlt már 40 éves, ez idő alatt nagyobb felújítás nem volt, szükségessé vált a teljes vonal szigetelése. Az alagút sok helyen beázik, kárt téve a biztosító berendezésben, a pályában, a gépészeti és elektromos rendszerben. A pálya a felszíni szakaszon néhol megsüllyedt, több helyen elengedtek a sínrögzítések.

Az MTI az ügyben megkereste a Budapest Közlekedési Központot és a BKV-t is, az intézmény és a közlekedési társaság későbbre ígért tájékoztatást.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ratman, 2019. március 18.

Nem ajánlom Richard Cosmos urat (se), nem túl sok hitelt küld :D...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Váradi Tibor Attila, 2019. március 17.

Tisztelt Tulajdonos(ok)!

Szeretnék Önökkel beszélni benzines autó elektromosra v...

Alakítsd elektromossá az autód!

Mr. Richard Cosmos, 2019. március 17.

Meleg Üdvözlet az Ön számára, szükség van-e bármilyen 2% -os kamatlábra? Ha igen, lépjen k...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés