Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egyszerűsödnek a vámszabályok Ukrajnában

MTI, 2011. december 09. - péntek 16:15
Címkék: vám, Ukrajna
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jelentős könnyítések várhatók jövőre a nemzetközi utas- és áruforgalomban Ukrajna határátkelőhelyein annak köszönhetően, hogy 2012. január 1-től hatályba lép a nemzetközi követelményekkel összhangba hozott új ukrán vámkódex.


Pohilko az ukrán vámszabályok egyszerűsítése kapcsán a magyarországi média ungvári tudósítóinak elmondta: intenzív a kapcsolat Kárpátalja és Magyarország között, az idei év 11 hónapja során az áruforgalom szintje elérte a 11 milliárd hrivnyát (egymilliárd euró), s ez remélehetőleg tovább növekszik majd a határon való átkelés feltételeinek javulása nyomán. Hozzátette: szorosak és problémamentesek a Csapi Vámhivatal és az Észak-Alföldi Regionális Vámparancsnokság kapcsolatai.

Az új ukrán vámkódex tervezett hatályba lépését illetően Pohilko kifejtette: januártól jelentős mértékben egyszerűsödik és ezáltal gyorsul a járművek és áruk vámkezelése, az ukrán vámosoknak a vámnyilatkozat benyújtásától számított négy órán belül el kell végezniük az áru vámkezelését. Ezt lesz hivatott elősegíteni a magyarországi vámszervektől átvett elektronikus kockázatelemzési módszer, amely - a vámparancsnok szerint - minimálisra csökkenti a vámeljárás során a szubjektív tényezők hatását és maximális mértékben kiküszöböli a korrupció lehetőségét. Ráadásul az áru Ukrajnába történő belépése után a szállító maga választhatja meg, hogy melyik vámhivatalnál kezelteti a rakományát - emlékeztetett, megjegyezve, hogy a vállalkozók számára is könnyebbé válik az ügyintézés, mivel a jövőben minden szükséges információt megtalálhatnak a vámkódexben.

Újdonság az ukrán vámtörvénykönyvben az is, hogy az árucsempészet januártól kikerül a büntetőjog hatásköréből és - egyes eseteket kivéve - adminisztratív szabálysértésnek minősül, fejtette ki a csapi vámparancsnok. Kiemelte, hogy a gépjárművet az ukrán vámhatóság a jövőben csak három esetben foglalhat le, így amikor Ukrajnába behozatali tilalom alá eső árut szállít, vagy ha csempészésre kialakított rejtekhelyek találhatók benne.

Az Ukrajnába irányuló utasforgalmat érintő lényeges változás, hogy az új évtől egy-egy személy az eddigi 200 euró helyett ezer euró értékben vihet be vámmentesen napi egy alkalommal, 50 kilogrammot nem meghaladó mennyiségű árut az országba, továbbá a korábbi 20 százalékról 10 százalékra csökken az ezer és 10 ezer euró közötti értékű áru után fizetendő vámilleték aránya - emlékeztetett Olekszandr Pohilko.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza