Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Százezer forint egy petárdáért

MTI, 2011. december 08. - csütörtök 17:31
Címkék: petárda, tűzijáték
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A tűzijátékok engedély nélküli árusítása és vásárlása, illetve a tiltott eszközök birtoklása szabálysértésnek minősül - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t a tűzijáték terjesztésének módját és használatát ismertető közleményében.


Az év vége közeledtével az ORFK hangsúlyozta, hogy a 18 éven felüliek december 28-31. között engedély nélkül vásárolhatnak kis- és közepes tűzijátékokat, amelyeket kizárólag szilveszter napján, 18 órától másnap reggel 6 óráig használhatnak fel.

A vonatkozó jogszabályokat ismertetve az ORFK arra is felhívta a figyelmet, hogy "pirotechnikai termékeket csak működési engedéllyel rendelkező üzletből vagy forgalmazó raktárkészletből vásárolható, míg a nagy hatóanyag-tartalmú tűzijáték-termékeket ebben az időszakban is csak szakképzett pirotechnikus vásárolhatja meg, érvényes felhasználási engedély birtokában".

A korábbi évekhez hasonlóan a fel nem használt, hibás vagy lejárt szavatosságú termékeket január 5-ig vissza kell vinni, és a forgalmazónak kötelessége azt térítésmentesen visszavenni.

Továbbra sem lehet petárdát vásárolni és birtokolni, aki megteszi, szabálysértést követ el, és akár 100 ezer forintos bírsággal is büntethető - emlékeztetett az ORFK. A különböző tűzijátékok komoly balesetet okozhatnak, ha szakszerűtlenül használják azokat, ezért az ORFK felhívja a figyelmet a tárolási szabályok betartására és a használati útmutató elolvasására.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

REMY.CREDIT, 2017. november 21.

XMAS HITEL IS MOST MÓDOSan alacsony áron 1%{REMY.CREDIT111@gmail.com}

Szüksége va...

A gyóntatófülke nem szauna

István, 2017. november 20.

Jófogáson autót adnék el. Angol szöveg érkezik a +36208100254 számról: "Hello I just saw you...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Chris , 2017. november 20.

Ha szükség van egy sürgős kölcsön hogy megoldja a pénzügyi igényeinek, kínálunk hitelek a...

A gyóntatófülke nem szauna

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés