Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egyeztették áraikat a világ nagy mosószergyártói

MTI, 2011. december 08. - csütörtök 17:09
Címkék: kartell, mosószer
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Összesen 361 millió eurós bírságot szabott ki feltételezett árkartell miatt a világ nagy mosószergyártóira a francia versenyhivatal.


Az indoklás szerint a Colgate-Palmolive, a Henkel, valamint a Procter & Gamble 1997 és 2004 között egymás között rögzítették a franciaországi mosószerárakat. Az Unilever megmenekült a bírságtól, mert még 2008-ban önként beismerte a kartellezést.

Az árazásról hotelekben és vendéglátóhelyeken évente többször, álneveket használva, titkos találkák keretében állapodtak meg a cégek képviselői.

A megbüntetett cégek közül a Henkel - amelynek 92,3 millió eurót kellene fizetnie - vitatja a bírság jogosságát és fellebbez. Azt állítja, hogy a mostani ítéletben vizsgált időszakban - 2002-2005 között - alkalmazott praktikákat az EU már áprilisban szankciókkal sújtotta, de ezek során a Henkelt felmentették. Mivel a Henkel szerint az akkor vizsgált területek között az árrögzítési ügyek is szerepeltek, ezért most nem méltányos ezt felülbírálni, illetve a cég számára hátrányos döntést hozni.

A cég a bírság mértékét is kifogásolja, tekintve, hogy állítása szerint maga volt az első amely felfedte, hogy az árrögzítési ügynek európai vonatkozása van.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2018. február 18.

Sürgős hitel van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Fred Joseph, 2018. február 17.

Olyan kölcsönt keresel, amely vállalkozást indít vagy számlákat fizet, ezért azért vagyunk ...

Új jelenség a távközlésben: a nomofóbia

Inthupa Mammam, 2018. február 15.

Hello mindenkinek, a nevem Mrs. Inthupa Mammam, ma a legboldogabb embernek beszélek az egész vilá...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés