Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A szépségről szól az idei karácsony

MTI, 2011. december 08. - csütörtök 14:01
Címkék: ajándék, karácsony, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egy internetes felmérésből kiderült: a nők leginkább a szépséggel és egészséggel kapcsolatos ajándékokat várják szívesen a fa alá, a férfiak pedig javarészt ezzel is készülnek a hölgyeknek karácsonyra.


A karácsonyi ajándékozással kapcsolatos várakozásokról készült villámkutatást a Depo.hu árösszehasonlító oldal megbízásából. A felmérésből kiderül, az idei karácsony alkalmával a szépségápolási és egészséggel kapcsolatos ajándékok lesznek a leggyakoribbak - olvasható az internetes oldal közleményében.

A felmérés során a 18-65 éves korosztály 60 százaléka válaszolt úgy, hogy szépségápolási és egészséggel kapcsolatos ajándékkal biztosan meglepi szeretteit. A "mit kapna szívesen" kérdésre adott válaszokból kiderült, hogy a megkérdezettek többsége leginkább könyvnek örülne, de a számítástechnikai eszközöket (laptop, táblagép), ruházati és sportfelszerelési cikkeket és a már említett szépségápolási és egészség kategóriába sorolható meglepetéseket is szívesen fogadná karácsonykor.

"A felmérés alapján úgy tűnik, hogy a férfiak többsége tudja, mi kell a nőknek, hiszen 56 százalékuk egészséggel és szépséggel kapcsolatos ajándékot is elrejt majd a fa alá" - mondta Szabari László, a Depo.hu árösszehasonlító oldal vezetője.

Bár a háztartási gépek (porszívó, turmix, kenyérsütő) mint karácsonyi ajándék számos vicc alapja, ezt a "hibát" a többség nem követi el a valóságban: a nők 72, a férfiak 73 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ilyen ajándékot nem adna, és nem is szívesen látna a fa alatt.

Az ajándékozási várakozások kor szerint vizsgálatából kiderült, hogy a 18-24 évesek számára a ruházat, a sportfelszerelés, valamint az óra és ékszer a legjobb választás, a korosztály képviselőinek ugyanis 56 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szívesen fogadná az ilyen meglepetéseket. Hasonlóképpen alakult ez a 25-34 évesek körében is, bár esetükben ez az arány már csak 44 százalék volt. A 35-65 éves korosztály tagjai ugyanakkor már leginkább valamilyen olvasnivalónak örülnének.

November végén a 100 legnépszerűbb termék közül az első 10 mind televízió volt, túlnyomó többségében LED-es vagy 3D-s televíziózásra alkalmas készülék. "A tavalyi statisztikáknál már érezhető volt, hogy az élénkebb színeket és alacsonyabb fogyasztást garantáló LED-es technológia iránt növekszik a kereslet, idén pedig már egyértelmű az elsőség" - ismertette az eredményeket Szabari László.

A Depo.hu 100-as toplistájában a második helyen a mobil számítástechnikai eszközök, így a laptopok és táblagépek végeztek, míg a harmadik legkeresettebb árucikk a mobiltelefon lett.

A Depo.hu megbízásából a KutatóCentrum által végzett villámkutatás 4306 fő online megkérdezésével 2011. november 18-22. között zajlott. A számítástechnikai és szórakoztató elektronikai rangsor a Depo.hu saját statisztikái alapján, a 2011. november 15. - 2011. november 30. között regisztrált termékkeresési adatok összesítésével készült.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ratman, 2019. március 18.

Nem ajánlom Richard Cosmos urat (se), nem túl sok hitelt küld :D...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Váradi Tibor Attila, 2019. március 17.

Tisztelt Tulajdonos(ok)!

Szeretnék Önökkel beszélni benzines autó elektromosra v...

Alakítsd elektromossá az autód!

Mr. Richard Cosmos, 2019. március 17.

Meleg Üdvözlet az Ön számára, szükség van-e bármilyen 2% -os kamatlábra? Ha igen, lépjen k...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés