Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

MÁV - Vasárnaptól él a jövő évi menetrend

MTI, 2011. december 07. - szerda 15:41
Címkék: MÁV, menetrend
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A 2011/2012. évi vasúti menetrendi december 11-én, vasárnap lép életbe, és 2012. december 8-ig lesz érvényben - közölte a MÁV-START Zrt. szerdán.


A társaság tájékoztatása szerint a vonatok közlekedése nagyobb részben változatlan marad, azonban több hazai régióban és nemzetközi viszonylatban lesznek az utasok igényeihez jobban illeszkedő módosítások. A MÁV-START Zrt. felhívja a figyelmet, hogy 2012 január 1-jétől a vonatokon nem lehet dohányozni.

A belföldi menetrendi fejlesztésekkel kapcsolatban a MÁV-START Zrt. kiemelte: a Dunakanyar jelentős turistaforgalmának jobb kiszolgálása érdekében félóránként járnak a személyvonatok Budapest és Vác között már hétvégén is, azaz a Budapest-Nyugati pályaudvar-Vác vonalon jelenleg csak munkanapokon közlekedő személyvonatok december 11-től naponta közlekednek.

mti

Budapestről Debrecenbe a jelenleginél két órával később, 22 óra 28 perckor budapesti indulással is el lehet jutni, vagyis Budapest-Püspökladány helyett Budapest-Debrecen viszonylatban fognak közlekedni a késő esti és a kora reggeli vonatok.

Budapest és Zalaegerszeg között új közvetlen gyorsvonat közlekedik Boba érintése nélkül, rövidebb menetidővel az új menetrendben.

Szeged és Horgos között vasárnaponként a vajdasági diákok utazásának elősegítésére új személyvonatpár közlekedik.

Balatonfüred helyett Tapolcáig közlekedik egy délutáni, Székesfehérvárról induló vonat, az önkormányzati egyeztetéseknek megfelelően.

Szombathely és Pécs között a Corvinus nemzetközi gyorsvonattal együtt több, összesen négy pár gyorsvonat közlekedik. A vonatok Barcs és Gyékényes között minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A Budapest-Kiskunhalas-Kelebia vonalon valamennyi távolsági vonat Kőbánya-Kispest helyett Budapest-Keleti pályaudvarról indul és oda érkezik.

A nemzetközi vasúti forgalomban Zürich is elérhető lesz közvetlen Railjet vonattal: új nappali vonatpár közlekedik Budapestről Zürich között oda és vissza. Budapest és Prága között új vonatpár jár Slovan néven, naponta. Ezzel a két főváros között már öt nappali és két éjszakai eljutási lehetőség áll az utasok rendelkezésére.

Istria néven új éjszakai vonat közlekedik Pulába a Budapest-Győr-Zalaegerszeg-Őrihódos-Ljubljana-Pula útvonalon a nyári időszakban, heti két alkalommal.

A Dacia nemzetközi gyorsvonat csak a karácsonyi-újévi és a nyári csúcsidőszakban közlekedik Bukarest-Budapest-Bécs útvonalon. Az év többi részében Munténia nevű gyorsvonat közlekedik Budapest és Bukarest között.

A nyári Nesebar nemzetközi gyorsvonattal hetente két napon (kedden és pénteken) lehet eljutni Burgaszba, szombatonként pedig újra Várnába is indul közvetlen járat, Albena néven - írja közleményében a MÁV-START Zrt.

Ugyanakkor a Venezia vonat - az olasz vasút előnytelen üzleti ajánlata miatt - nem közlekedik, helyette bécsi átszállással kínál a vasúttársaság Velencébe, Rómába, Bolognába és Firenzébe éjszakai eljutást. Belföldön a megszűnő vonattal azonos időfekvésben Budapest-Keleti-Nagykanizsa között gyorsvonat közlekedik.

Változás lesz, hogy a Dombóvár-Gyékényes vonalon a Somogy InterCity Nagykanizsa helyett Gyékényesig közlekedik.

A MÁV-START kiemeli: a menetrendváltástól bővül a kedvezményes árú menetjegyek köre, így Bécs másodosztályon már 13, első osztályon 29, Zürich másodosztályon 39, első osztályon pedig 59 eurótól lesz elérhető. Varsóba 29, Krakkóba pedig már 39 eurós ártól lehet utazni vonattal. Stuttgart és Hamburg felé két új, vonathoz kötött kedvezményes ajánlatot vezetett be a vasúttársaság 39 eurótól.

A 19 eurós brassói, bukaresti és nagyszebeni ajánlatok köre Marosvásárhellyel és Kolozsvárral is bővült. A menetrendváltástól Kassára már 20 eurótól eljuthatnak a vasúton utazók. Új vonathoz kötött kedvezményes ajánlatok lesznek elérhetők bécsi átszállással olaszországi célpontokra, 39 eurótól - hívja fel a figyelmet a MÁV-START Zrt.

Az utasok a 2011/2012-es vasúti menetrendet az ország több mint 200 helyszínén, a nagyobb vasútállomások pénztáraiban tudják megvásárolni. A december 11-től érvényes menetrendi információk megtalálhatók az ELVIRA internetes menetrendi keresőben, ahol az online jegyvásárlás, továbbá a belföldi jegyek esetében az otthoni jegynyomtatás lehetősége is elérhető - írja közleményében a MÁV-START Zrt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza