Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Magyarországra is jött az olasz ál-bioélelmiszerből

MTI, 2011. december 07. - szerda 11:51
Címkék: hamisítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az olasz pénzügyőrség hét embert vett őrizetbe és két és fél ezer tonna árut foglalt le a római hatóságok keddi bejelentése szerint az európai országokba - köztük Magyarországra - exportált bioélelmiszerek hamisítói ellen indított akciója során.


A hamisított bioélelmiszerekből az olasz hatóságok közlése szerint az elmúlt hét évben összesen 700 ezer tonnát adtak el, csaknem 220 millió euró értékben Olaszországon belül, illetve szállítottak Magyarországra, továbbá Ausztriába, Belgiumba, Franciaországba, Németországba, Hollandiába és Svájcba.

A "Csizmás kandúr" fedőnevű, a veronai ügyészség által felügyelt akcióban - bűnszövetkezetben elkövetett csalás és okirathamisítás gyanúja miatt - letartóztatottak között van a Sunny Land, a Sona és a Bioecoitalia agrárcégek több vezetője, illetve a szükséges tanúsítványokat kiadó olasz hatóság Marche tartománybeli igazgatója is.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint ha az eladott hamis címkézésű élelmiszerekkel megrakott kamionokat sorba állítanák, az Veronától Rómáig érne, vagyis közel félezer kilométer hosszú lenne.

Az olasz biogazdálkodókat tömörítő AIAB szerint a vizsgálat rávilágított a szektorban uralkodó állapotokra, az importnyersanyagok - köztük a szója és az árpa - ellenőrzéseinek hiányosságára, a sütőipari termékek és tésztafélék minőségvizsgálatának problémáira, a mezőgazdaság egészének állapotával ellentétben virágzó szektorba való "maffiabeszivárgás" megakadályozásának szükségességére.

Olaszországban a statisztika szerint minden második olasz vásárol bioélelmiszert, a szektor éves forgalma eléri a hárommilliárd eurót - az elmúlt tíz évben megháromszorozódott ez az összeg -, s Európában Itáliában van a legtöbb biotermelő és az ilyen művelés alá vont földterület.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza