Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lendületesen bővül a szélessávú internet-előfizetők tábora

MTI, 2011. december 07. - szerda 16:01
Címkék: NMHH, internet, előfizetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Októberben tovább nőtt a vezetékes szélessávú internet-előfizetések száma, elérte a 2,040 milliót - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).


Az NMHH korábbi közlése szerint szeptemberben is több mint 2 millió vezetékes szélessávú internet-előfizetés volt Magyarországon.

A gyorsjelentés a három meghatározó szolgáltató, valamint a vezető alternatív szolgáltatók, jellemzően a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok önkéntes adatközlésére épül.

A közlemény szerint a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma 798 ezer volt.

A gyorsjelentésben szereplő - legnagyobb - kábelszolgáltatók előfizetései októberben 809 ezerre nőttek.

Az FTTx, vagyis az épületig, lakásig, irodáig optikai szálon nyújtott szolgáltatás esetében 252 ezer előfizetés volt a hónap végén.

Szintén a teljes piacra vonatkozóan - valamennyi vezetékes technológiát figyelembe véve - a Magyar Telekom a piacvezető, piaci részesedése 34,7 százalék, a második a UPC, piaci részesedése 21 százalék, a harmadik a sorban a Digi 12,4 százalékos részesedéssel. Ezt követi több száz kisebb szolgáltató együttes részesedése, amely 12,1 százalékot tesz ki, majd az Invitel következik 9,8 százalékkal.

A teljes hangcsatorna-számon belül - a beérkezett adatok alapján - a hagyományos vezetékestelefon-vonalak száma a hónapban 2,099 millió volt, míg az előző hónapban 2,113 millió. A kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma októberben 677 ezer volt, az előző hónapban pedig 669 ezer. Az IP-alapú hangcsatornák száma 124 ezerre nőtt az előző havi 118 ezerről. A teljes piacra vonatkozó hangcsatornák becsült értéke a szeptemberi 2,959 millióról 2,960 millióra emelkedett október végére.

A tájékoztatás szerint a vezetékes hangszolgáltatások esetében - a teljes piacot alapul véve - a legnagyobb piaci részesedése a Magyar Telekomnak van, ami 62,7 százalék volt október végén. Második helyen az Invitel állt 12,8 százalékkal, ezután a UPC 10,5 százalékkal, majd a Digi 7,7 százalékkal következik a sorban. A piac fennmaradó részén több tucat kisebb szolgáltató osztozik.

Októberben a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 29,11 darab, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 60,85 százalék volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 304 millió, IP-alapon pedig 99 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 138,9 perc volt.

Az októberi adatok szerint az előfizetők a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004. január óta összesen közel 634 ezer számot hordoztak - közölte az NMHH.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza