Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lendületesen bővül a szélessávú internet-előfizetők tábora

MTI, 2011. december 07. - szerda 16:01
Címkék: NMHH, internet, előfizetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Októberben tovább nőtt a vezetékes szélessávú internet-előfizetések száma, elérte a 2,040 milliót - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).


Az NMHH korábbi közlése szerint szeptemberben is több mint 2 millió vezetékes szélessávú internet-előfizetés volt Magyarországon.

A gyorsjelentés a három meghatározó szolgáltató, valamint a vezető alternatív szolgáltatók, jellemzően a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok önkéntes adatközlésére épül.

A közlemény szerint a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma 798 ezer volt.

A gyorsjelentésben szereplő - legnagyobb - kábelszolgáltatók előfizetései októberben 809 ezerre nőttek.

Az FTTx, vagyis az épületig, lakásig, irodáig optikai szálon nyújtott szolgáltatás esetében 252 ezer előfizetés volt a hónap végén.

Szintén a teljes piacra vonatkozóan - valamennyi vezetékes technológiát figyelembe véve - a Magyar Telekom a piacvezető, piaci részesedése 34,7 százalék, a második a UPC, piaci részesedése 21 százalék, a harmadik a sorban a Digi 12,4 százalékos részesedéssel. Ezt követi több száz kisebb szolgáltató együttes részesedése, amely 12,1 százalékot tesz ki, majd az Invitel következik 9,8 százalékkal.

A teljes hangcsatorna-számon belül - a beérkezett adatok alapján - a hagyományos vezetékestelefon-vonalak száma a hónapban 2,099 millió volt, míg az előző hónapban 2,113 millió. A kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma októberben 677 ezer volt, az előző hónapban pedig 669 ezer. Az IP-alapú hangcsatornák száma 124 ezerre nőtt az előző havi 118 ezerről. A teljes piacra vonatkozó hangcsatornák becsült értéke a szeptemberi 2,959 millióról 2,960 millióra emelkedett október végére.

A tájékoztatás szerint a vezetékes hangszolgáltatások esetében - a teljes piacot alapul véve - a legnagyobb piaci részesedése a Magyar Telekomnak van, ami 62,7 százalék volt október végén. Második helyen az Invitel állt 12,8 százalékkal, ezután a UPC 10,5 százalékkal, majd a Digi 7,7 százalékkal következik a sorban. A piac fennmaradó részén több tucat kisebb szolgáltató osztozik.

Októberben a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 29,11 darab, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 60,85 százalék volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 304 millió, IP-alapon pedig 99 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 138,9 perc volt.

Az októberi adatok szerint az előfizetők a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004. január óta összesen közel 634 ezer számot hordoztak - közölte az NMHH.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza