Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Média és a fiatalkori agresszió

MTI, 2011. december 06. - kedd 11:21
Címkék: NMHH, tv
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A fiatalkori agresszió kialakulásának megelőzésében jelentős szerepe kell, hogy legyen a médiának, az illetékes szervezeteknek és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának is - mondta a tanács egyik tagja hétfőn, a Budapesti Rendőr-főkapitányságon a fiatalkori agresszió megelőzéséről tartott nemzetközi konferencián.


Auer János - a médiatanács honlapjának közlése szerint - ismertette az új médiaszabályozás kiskorúakat, illetve fiatalokat védő részeit is. Emlékeztetett, hogy a médiatörvény a hatóság feladatai között a törvényi rendelkezések felügyeleténél első helyen említi a gyermekek, fiatalok védelmére vonatkozó előírások betartását.

A törvényi változásokkal fontos előrelépések történtek annak érdekében, hogy a gyermekek és a fiatalok megfelelő időben a korosztályuknak megfelelő műsorszámokkal, tartalmakkal találkozzanak, illetve a fejlődésükre károsakat elkerüljék. Auer János külön is felhívta a figyelmet a médiatanács két ajánlására, amelyek a korhatárkarikákra és a hatékony műszaki megoldásokra vonatkoznak.

A bűnügyi hírekről szólva Auer János elmondta, hogy a kereskedelmi médiaszolgáltatók szerint a hírértéket elsősorban befolyásoló tényező a "negatív jelleg" és a normasértés foka. Minél negatívabb, azaz minél megdöbbentőbb, megbotránkoztatóbb, kirívóbb egy jelenség, annál nagyobb valószínűséggel kerül be a hírek közé. Ezen igyekszik változtatni az új médiatörvény azon rendelkezése, hogy a jelentős befolyásoló erővel bíró médiaszolgáltatók hírműsoraiban a bűnügyi tematikájú híranyag vagy tudósítás éves átlagban a műsorszám időtartamának 20 százalékánál nem lehet hosszabb.

Auer János előadásában kifejtette: a bűnmegelőzésben hatékonyan közreműködhet a média is, ha tudatos műsorokkal segíti a bűnelkövetővé vagy az áldozattá válás megelőzését. Azonban a kereskedelmi médiumok szerepéből adódóan ennek a prevenciónak a tere inkább a közszolgálati médiaszolgáltatás lehet. A jogi eszközökön túl a médiatanács más módon is igyekszik óvni a gyerekeket és a kiskorúakat. Ilyen például az Internet Hotline, amelyen a káros tartalmakat jelenthetik be a médiahasználók. Azonban a médiatanács minden elkötelezettsége és a legalaposabb jogi szabályozás is csak akkor hozhat eredményt, ha a gyermekek érdekeit mindig szem előtt tartják a szülők és a felnőtt korosztály - tette hozzá Auer János.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés