Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

December 9-én nyit a Mikulásgyár

MTI, 2011. december 06. - kedd 15:51
Címkék: Mikulásgyár, adomány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Idén december 9. és 21. között várja az adományokat a Mikulásgyár a budapesti Felvonulási téren, országszerte 14 plázában és minden postán.


A segíteni szándékozók december 9-től bármely postán ingyen adhatják fel a Mikulásgyárnak szánt csomagot - hangsúlyozta Szerdahelyi Kinga, a Magyar Posta szóvivője kedden sajtótájékoztatón Budapesten. Hozzátette: az adományokon jól látható helyen fel kell tüntetni, hogy a Mikulásgyár a címzett.

Az adományok szétosztását az idén 130 éves Magyar Vöröskereszt csaknem 400 önkéntese végzi országszerte - mondta el Habsburg György, a szervezet elnöke. Hozzátette: egyre több segélykérő levelet kapnak a rászoruló családoktól, ezért főként a "mindennapi túléléshez szükséges" dolgokat, a többi között tartós élelmiszereket, tisztítószereket és a gyerekeknek játékokat szeretnének ajándékozni az összegyűlt adományokból.

Tavaly 15 ezer 500 doboz adomány gyűlt össze, így több mint 160 ezer rászorulónak segíthettek Magyarországon, valamint néhány száz doboz adományt a szomszédos országok magyarlakta településeire is eljuttattak - ismertette Zsolnai Endre főszervező. Éskovács Péter kommunikációs vezető az MTI-nek elmondta: mindig nagy gondot okoz a raktározás, egy olyan helyiség, ahol januártól a Mikulágyár megnyitásáig tárolhatnák a felszereléseket.

Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) szóvivője kitért arra: a központ nem anyagilag segíti a Mikulásgyár működését, ellenben WC-t biztosítanak, elszállítják a szemetet, a Főkert Nonprofit Zrt. pedig dekorációs növényeket biztosít. Szalai Sándor az ELMŰ Nyrt. képviseletében hangsúlyozta: a cég a Mikulásgyár teljes villamosenergia költségét átvállalja.

A közmédia is csatlakozik a Mikulásgyár programjához: a december 5-én rendezett jótékonysági filmbemutatón részt vevő magyar színészek, művészek, sportolók, közéleti szereplők édességet, tisztálkodási eszközöket, mesekönyveket, babajátékokat, babaruhákat gyűjtöttek össze. Az ajándékokat a jótékonysági akció nagykövete, D. Tóth Kriszta és a DTK Show stábja pénteken, a Mikulásgyár hivatalos megnyitóján elsőként csomagolja be és adja postára a gyerekeknek. Itt hangzik el a DTK Show karácsonyi dala, amelyet Wolf Kati, Szekeres Adrien, Pély Barna és Roy ad elő. December 12-én, 14-én és 15-én napközben a közmédia műsorvezetői - Czifra Szilvia, Kránitz Balázs, Leirer Tímea, Péczeli Dóra, Buda Márton, Horváth Gergely, Becze Szilvia, Dióssy Klára, Novodomszky Éva, Zelinka Ildikó, Fülöp László, Kolozsi Kilián, Mága Zoltán és Kapócs Zsóka - a Felvonulás téri központi sátorban csatlakoznak a kezdeményezéshez.

A Mikulásgyár a közmédia segítségével idén a Székelyhídon működő Dévai Szent Ferencz Alapítvány árvaházának és a felvidéki Gúta város lakóinak is küld adományokat, a határon túli szállítmány december 16-án indul útjára.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza