Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bezáratták a debreceni Amsterdam shopot

MTI, 2011. december 01. - csütörtök 16:10
Címkék: drog, üzlet, rendőrség
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A debreceni polgármesteri hivatal a rendőrséggel közösen csütörtökön bezáratta a debreceni Amsterdam shopot, ahol kábító hatású anyagokat árusítottak.


Gulyás Tünde, a polgármesteri hivatal igazgatási osztályának vezetője a bolt bezárásakor a helyszínen azt mondta: a szeptember óta húzódó ügyben a tulajdonos nem volt együttműködő az önkormányzattal, a működést előbb korlátozó, később tiltó határozatokat nem vette át.

Az önkormányzathoz szeptemberben lakossági bejelentés érkezett, miszerint kis tasakokban bódító hatású darálékot árusítanak a boltban. Ezt követően felszólították a tulajdonost, hogy az üzlet profiljától - ajándék és emléktárgy - eltérő termékek árusítását szüntesse meg. A második határozatukat októberben már a szervezett bűnözésről szóló törvény szerint hozták meg a bolt bezárásáról - ismertette az osztályvezető.

Mivel a tulajdonos a határozatokat nem vette át, azok csak november végére minősültek kézbesítettnek, és december 1-jén vált végrehajthatóvá a bezárás. Csütörtök délután az önkormányzat illetékesei a rendőrséggel közösen gondoskodtak a bolt bezárásáról. A boltban több tasak dohánydarálékot is találtak, ezeket a tasakokat a rendőrség lefoglalta - mondta Gulyás Tünde.

Közlése szerint az Amsterdam shop a büntetőeljárás végéig zárva tart, a boltot a hatóságok pecséttel zárták le. Ennek esetleges feltörése bűncselekmény, amiért egy évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Az osztályvezető hozzátette, hogy a városban tudnak további olyan boltról is, ahol bódító hatású szereket árulnak. Információik szerint a Piac utcában, egy török bazárhoz hasonló boltban is forgalmaznak bódító hatású termékeket.

Kelemen Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: az ügyben szeptemberben indult eljárás ismeretlen tettes ellen kábítószerrel való visszaélés gyanújával. Októberben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársaival tartott ellenőrzést a boltban a rendőrség, míg novemberben két alkalommal volt ugyanott házkutatás.

A korábbi három és a csütörtöki bezárást megelőző negyedik házkutatás során összesen több mint ötezer darab, ismeretlen darálékot tartalmazó zacskót foglaltak le. Ezek szakértői vizsgálata jelenleg is folyik - tette hozzá a szóvivő.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza