Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bezáratták a debreceni Amsterdam shopot

MTI, 2011. december 01. - csütörtök 16:10
Címkék: drog, üzlet, rendőrség
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A debreceni polgármesteri hivatal a rendőrséggel közösen csütörtökön bezáratta a debreceni Amsterdam shopot, ahol kábító hatású anyagokat árusítottak.


Gulyás Tünde, a polgármesteri hivatal igazgatási osztályának vezetője a bolt bezárásakor a helyszínen azt mondta: a szeptember óta húzódó ügyben a tulajdonos nem volt együttműködő az önkormányzattal, a működést előbb korlátozó, később tiltó határozatokat nem vette át.

Az önkormányzathoz szeptemberben lakossági bejelentés érkezett, miszerint kis tasakokban bódító hatású darálékot árusítanak a boltban. Ezt követően felszólították a tulajdonost, hogy az üzlet profiljától - ajándék és emléktárgy - eltérő termékek árusítását szüntesse meg. A második határozatukat októberben már a szervezett bűnözésről szóló törvény szerint hozták meg a bolt bezárásáról - ismertette az osztályvezető.

Mivel a tulajdonos a határozatokat nem vette át, azok csak november végére minősültek kézbesítettnek, és december 1-jén vált végrehajthatóvá a bezárás. Csütörtök délután az önkormányzat illetékesei a rendőrséggel közösen gondoskodtak a bolt bezárásáról. A boltban több tasak dohánydarálékot is találtak, ezeket a tasakokat a rendőrség lefoglalta - mondta Gulyás Tünde.

Közlése szerint az Amsterdam shop a büntetőeljárás végéig zárva tart, a boltot a hatóságok pecséttel zárták le. Ennek esetleges feltörése bűncselekmény, amiért egy évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Az osztályvezető hozzátette, hogy a városban tudnak további olyan boltról is, ahol bódító hatású szereket árulnak. Információik szerint a Piac utcában, egy török bazárhoz hasonló boltban is forgalmaznak bódító hatású termékeket.

Kelemen Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: az ügyben szeptemberben indult eljárás ismeretlen tettes ellen kábítószerrel való visszaélés gyanújával. Októberben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársaival tartott ellenőrzést a boltban a rendőrség, míg novemberben két alkalommal volt ugyanott házkutatás.

A korábbi három és a csütörtöki bezárást megelőző negyedik házkutatás során összesen több mint ötezer darab, ismeretlen darálékot tartalmazó zacskót foglaltak le. Ezek szakértői vizsgálata jelenleg is folyik - tette hozzá a szóvivő.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szüksége van egy fedezett és fedezetlen hitel? Van szüksége lakáshitel javítása? Befektetői...

Menekülés a UPC-től

Dobson, 2019. március 21.

Szia,
Hiteleket adunk 1000 és 100 000 000 dollár között. Hiteleink jól biztosítottak, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szükség van sürgős hitelre? Üzleti kölcsönöket, személyi kölcsönöket, hallgatói kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés