Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Adózatlan pálinka egy nyáregyházi szeszfőzdében

MTI, 2011. december 01. - csütörtök 12:19
Címkék: jövedéki adó, NAV
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tizenötmillió forintnál is magasabb összegű bírságra számíthat az a nyáregyházi szeszfőzde, ahol a pénzügyőrök nagyobb mennyiségű, igazolatlan származású gyümölcspálinkára és cukorcefrére bukkantak - közölte a Nemzeti Adó - és Vámhivatal (NAV) sajtó- és kommunikációs főosztálya csütörtökön.


A NAV közleménye szerint bevetési főigazgatóságuk járőrei a napokban váratlan ellenőrzést végeztek a Pest megyei Nyáregyházán, egy kizárólag bérfőzést végző szeszfőzdében, melynek vezetője úgy nyilatkozott, hogy csak a bevallásán szereplő készlettel rendelkezik.

A pénzügyőrök tételesen átvizsgálták a helyszínt, s a pincében és a raktárakban műanyag kannákban és üveghordókban összesen 633,5 liter ismeretlen eredetű szeszes folyadékot (valószínűleg gyümölcspálinkát), valamint 3600 kilogramm cukorcefrét találtak.

A termékek származását a főzde vezetője nem tudta igazolni, de a pénzügyőrök kiderítették, hogy az adózatlan jövedéki termékek egy részét magánfőzés keretében, másik részét pedig a szeszfőzdében készítették. A más személyek nevére kiállított bérfőzési lapokon szereplő pálinkákat a felelős vezető nem adta ki a bérfőzetőknek, hanem magánál tartotta, hogy aztán lepalackozva értékesítse.

Az adózatlan, igazolatlan származású, 1 millió 447 ezer forint értékű gyümölcspálinkát és cukorcefrét visszaélés jövedékkel bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt lefoglalták, a várható jövedéki bírság összege a 15 millió forintot is meghaladhatja - közölte a NAV.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza