Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Adózatlan pálinka egy nyáregyházi szeszfőzdében

MTI, 2011. december 01. - csütörtök 12:19
Címkék: jövedéki adó, NAV
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tizenötmillió forintnál is magasabb összegű bírságra számíthat az a nyáregyházi szeszfőzde, ahol a pénzügyőrök nagyobb mennyiségű, igazolatlan származású gyümölcspálinkára és cukorcefrére bukkantak - közölte a Nemzeti Adó - és Vámhivatal (NAV) sajtó- és kommunikációs főosztálya csütörtökön.


A NAV közleménye szerint bevetési főigazgatóságuk járőrei a napokban váratlan ellenőrzést végeztek a Pest megyei Nyáregyházán, egy kizárólag bérfőzést végző szeszfőzdében, melynek vezetője úgy nyilatkozott, hogy csak a bevallásán szereplő készlettel rendelkezik.

A pénzügyőrök tételesen átvizsgálták a helyszínt, s a pincében és a raktárakban műanyag kannákban és üveghordókban összesen 633,5 liter ismeretlen eredetű szeszes folyadékot (valószínűleg gyümölcspálinkát), valamint 3600 kilogramm cukorcefrét találtak.

A termékek származását a főzde vezetője nem tudta igazolni, de a pénzügyőrök kiderítették, hogy az adózatlan jövedéki termékek egy részét magánfőzés keretében, másik részét pedig a szeszfőzdében készítették. A más személyek nevére kiállított bérfőzési lapokon szereplő pálinkákat a felelős vezető nem adta ki a bérfőzetőknek, hanem magánál tartotta, hogy aztán lepalackozva értékesítse.

Az adózatlan, igazolatlan származású, 1 millió 447 ezer forint értékű gyümölcspálinkát és cukorcefrét visszaélés jövedékkel bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt lefoglalták, a várható jövedéki bírság összege a 15 millió forintot is meghaladhatja - közölte a NAV.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Dobbs, 2018. május 23.

Vannak pénzügyi nehézségei? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Dobbs Finance and Mortgages Limit...

Telefonok a szervizben

Mehmet Hakan, 2018. május 22.

Kadri Zoltan vagyok, kölcsönöket kínálunk magánszemélyeknek és cégeknek, akik sürgős köl...

Emeltdíjas telefonszám álláshirdetésekben

Trust Fund, 2018. május 22.

Voltál már keresni, hogy hová kölcsönt kapj 3% -os diszkontrátával? nem tudott hitelt szerezn...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés