Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kgfb - Csütörtökön éjfélig még fel lehet mondani

MTI, 2011. november 30. - szerda 17:11
Címkék: kgfb
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Akiknek január 1. a kötelező gépjármű felelősségbiztosításuk (kgfb) fordulónapja, csütörtökön éjfélig mondhatják fel a meglévő biztosítójukkal a szerződésüket, és december utolsó napjáig köthetik meg az újat - hívta fel a figyelmet a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. szerdán.


Aki alkuszon keresztül vált biztosítót, annak a felmondását legtöbb alkusz csak szerda éjfélig fogadja el, hogy legyen ideje eljárni a biztosítónál, aki maga intézi a felmondást, az még csütörtökön is megteheti a biztosító fiókjában. Az alkusz felhívta az ügyfelek figyelmét, hogy ez utóbbi esetben vezettessék rá a felmondás tényét a szerződés náluk maradó példányára.

A nem bizonyítható felmondás következménye az, hogy az autós a meglévő biztosítójánál marad, és ha mégis kötött egy másik biztosítóval új szerződést, akkor az érvénytelen lesz.

Az idén a nagy internetes alkuszok 700 ezer és 1 millió közé teszik a biztosítót váltó autósok számát. A tavalyi 1,2 millió váltót azért sem lehet megközelíteni, mivel a 4 millió autósból tavaly mintegy 300 ezer lett évközi kgfb váltó, az idén pedig további 500 ezerrel nőtt a számuk.

Ertl Pál, a netrisk.hu vezérigazgatója az utóbbi napok forgalmából arra következtet, hogy 800 ezer lesz a váltók száma. Kedden csak ennél az alkusznál 22 ezer kgfb szerződést kötöttek interneten az ügyfelek.

Hasonlóan kiugró forgalomról számolt be az MTI-nek Németh Péter, a CLB kommunikációs igazgatója is, aki ez alapján legalább 800 ezer váltót valószínűsít, de úgy vélte, extrém esetben a számuk elérheti az egymilliót is.

Lantos Lóránt, a kotelezo.hu vezetője 700 ezer váltót valószínűsít az idei kampányban. Ebből 450-500 ezren on-line mondják fel és kötik újra a kgfb szerződésüket.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés