Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egy év börtönre ítélték Repülős Gizit

MTI, 2011. november 30. - szerda 14:41
Címkék: Repülős Gizi, lopás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egy év börtönbüntetésre ítélte egy 2008-ban Kisteleken elkövetett lopás miatt - nem jogerősen - a Szegedi Városi Bíróság szerdán Kosztár Sándorné Bodnár Gizellát, aki Repülős Gizi néven vált ismertté.


A bíróság kétrendbeli lopás vétségében többszörös visszaesőként mondta ki bűnösnek a vádlottat.

Az ítélet szerint a jelenleg 85 esztendős nő három aranygyűrűt és egy arany karláncot tulajdonított el a Csongrád megyei kisvárosban egy családi házból. 2008. május 7-én a vádlott, akit a tanúk elegánsan öltöző, nyakában mindig gyöngyökből készült láncot viselő, koránál fiatalabbnak tűnő, magát választékosan kifejező asszonyként írtak le, azt állította, eladó ingatlant keres. Az egyik házba az idős nő beosont, és magával vitte az üvegvitrinben talált ékszereket.

blikk

A hatóságok gyanúja azt követően terelődött a vádlottra, hogy a sértett és egyik szomszédja az eset után kilenc hónappal újságokban megjelent fényképek alapján felismerte őt.

Az eljárás során korábban ismertetett dokumentumok szerint Repülős Gizi először 1953-ban került összeütközésbe a törvénnyel lopás miatt. Gúnynevét néhány évvel később kapta, mert gyakran közlekedett belföldi légi járatokkal. Ezt azonban egy a bíróság által ismertetett korábbi vallomásában cáfolta, mint mondta, soha nem ült repülőn.

A Miskolcon született, és Kassán tanítói diplomát szerzett nő - a Kádár Gábor bíró által felolvasott bűnlajstrom szerint - az elmúlt évtizedekben több mint kétszáz bűncselekményt követett el, és legalább tizenkilenc alkalommal ítélték el. Legutóbbi büntetéséből 2007 novemberében szabadult. Az idős asszonyt az idén is több hasonló, az ország különböző pontjain elkövetett bűncselekménnyel gyanúsították meg.

Az asszony ártatlannak vallotta magát, védekezésképpen azt mondta, hogy egy betegség következtében, amelyen kiskorában esett át, kleptománia alakult ki nála, ha nyitott ajtót lát, kénytelen bemenni rajta, s ha értékeket talál, azokat magához veszi.

Az asszony elismerte, hogy életében lényegesen több lopást követett el, mint amennyiért elítélték, gyakran előfordult azonban, hogy családtagjai megkeresték a sértetteket és visszaadták az eltulajdonított értékeket. A kisteleki bűncselekmény elkövetését azonban tagadta, mint mondta, az eset éppen Gizella-napra esett, és ő a családja körében ünnepelt. A bíróság álláspontja szerint azonban ezt nem tudta bizonyítani.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

Kozesnyik Bálint ügyvéd a tárgyalást követően azt mondta, a vádlott korára és arra tekintettel, hogy belátási képessége közepes mértékben korlátozott, indokolatlanul súlyosnak tartja a büntetést.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza