Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Olaszország ki akarja vonni az 500 euróst

MTI, 2011. november 29. - kedd 11:11
Címkék: euró,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ritkán látott, maffiagyanús és hamarosan használhatatlanná válik - írta az olasz sajtó az ötszáz eurós bankjegyről, melyet az új olasz közgazdász-kormányfő ki akar vonni a forgalomból.


Ha Monti beváltja ígéretét és háromszáz euró felett kizárólag bankkártyával lehet fizetni, az ötszáz eurósnak befellegzett - vettek búcsút a legnagyobb címletű euróbankjegytől az olasz újságok.

A kormányfő az adócsalás elleni küzdelem nevében minimálisra kívánja csökkenteni a készpénzes fizetést. Ezzel nyugdíjba küldené az 500 euróst, melyből az olaszok eddig sem láttak sokat. Ritkasága folytán Olaszországban elterjedt, hogy az 500-as bankjegyen átok ül, a balszerencsét jelképező lila színe miatt is.

Az olasz lapok az Európai Központi Bank adatait idézték, mely szerint az 500 eurós nem ritka fizetőeszköz. A forgalomban levő közös európai pénz értékének egyharmadát teszi ki.

"Nem helyeseljük az 500-as kivonását. Ha a környező országok nem követik Itália példáját, turistákat és pénzt veszítünk" - nyilatkozta Vittorio Rava, a velencei kaszinó vezérigazgatója hangoztatva, hogy az orosz turisták többsége 500-sal fizet.

A Banca d'Italia felmérése szerint az ezer lakosra jutó 500 eurósok száma rekordot dönt Como-Lecco és Forli-Cesena-Rimini térségében, vagyis az olasz-svájci határon és a San Marino Köztársasággal szomszédos olasz városokban. A pénzmosás elengedhetetlen eszköze az 500 eurós kivonása, szögezte le az olasz jegybank, mely szerint az 500 euróst a bűnszervezetek szeretik, miután kis helyen sok elfér belőle: egy ötszázasokkal megtömött cigarettásdobozba 20 ezer eurónyi összeg fér, egy aktatáskába 6 millió.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2020. január 24.

Szüksége van kölcsönre? személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzáloghitel? Mezőgazdasági...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza