Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Zalaegerszegen tartják a Kárpát-medencei mézfesztivált

MTI, 2011. november 25. - péntek 10:01
Címkék: méz, fesztivál
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hazai és határon túli méhészek és mézlovagrendek részvételével háromnapos Kárpát-medencei mézfesztivál kezdődik december másodikán Zalaegerszegen a Keresztury Dezső Általános Művelődési Központban.


Idén kevés volt a méztermés, viszont a mézek minősége kiváló - közölte Németh Zsolt, a söjtöri Ambrózia Mézlovagrend nagymestere a rendezvénnyel kapcsolatos csütörtöki sajtótájékoztatón. Mint hozzáfűzte, annak ellenére, hogy nem volt túl jó évük a méhészeknek, szinte minden fajtából tudtak gyűjteni, így várhatóan 10-20 fajta méz lesz a palettán.

mti

Az akác viszont idén többet "produkált", mint az elmúlt két évben, és a minősége is kiemelkedő lett. Tavaly éppen a kevés akácméz miatt volt magas a méz ára, idén valószínűleg csökken majd, de a magas termelői költségek miatt így sem lesz olcsó - magyarázta a nagymester.

Elmondta azt is, hogy Székelyföldön és a Felvidéken szép lett a fenyőméz, a méhészek ezzel a különlegességgel érkeznek, sőt a termelők nagy része mézbort is hoz magával, bár "elméletileg ezt nem lehetne méhésznek készítenie".

Kondor Anita, a művelődési központ igazgatója elmondta, hogy a fesztivál első napján szakmai programokat tartanak, szombaton és vasárnap pedig kulturális programokkal, gasztronómiai élményekkel várják a családokat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Pataki Krisztián, 2018. február 18.

http://www.kriszvisz.honlapom.com...

Kezdő költözők, profi költöztetők

Mr. Dékány Endre, 2018. február 18.

Sürgős hitel van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Fred Joseph, 2018. február 17.

Olyan kölcsönt keresel, amely vállalkozást indít vagy számlákat fizet, ezért azért vagyunk ...

Új jelenség a távközlésben: a nomofóbia

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés