Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Zalaegerszegen tartják a Kárpát-medencei mézfesztivált

MTI, 2011. november 25. - péntek 10:01
Címkék: méz, fesztivál
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hazai és határon túli méhészek és mézlovagrendek részvételével háromnapos Kárpát-medencei mézfesztivál kezdődik december másodikán Zalaegerszegen a Keresztury Dezső Általános Művelődési Központban.


Idén kevés volt a méztermés, viszont a mézek minősége kiváló - közölte Németh Zsolt, a söjtöri Ambrózia Mézlovagrend nagymestere a rendezvénnyel kapcsolatos csütörtöki sajtótájékoztatón. Mint hozzáfűzte, annak ellenére, hogy nem volt túl jó évük a méhészeknek, szinte minden fajtából tudtak gyűjteni, így várhatóan 10-20 fajta méz lesz a palettán.

mti

Az akác viszont idén többet "produkált", mint az elmúlt két évben, és a minősége is kiemelkedő lett. Tavaly éppen a kevés akácméz miatt volt magas a méz ára, idén valószínűleg csökken majd, de a magas termelői költségek miatt így sem lesz olcsó - magyarázta a nagymester.

Elmondta azt is, hogy Székelyföldön és a Felvidéken szép lett a fenyőméz, a méhészek ezzel a különlegességgel érkeznek, sőt a termelők nagy része mézbort is hoz magával, bár "elméletileg ezt nem lehetne méhésznek készítenie".

Kondor Anita, a művelődési központ igazgatója elmondta, hogy a fesztivál első napján szakmai programokat tartanak, szombaton és vasárnap pedig kulturális programokkal, gasztronómiai élményekkel várják a családokat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza