Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kgfb - Harmadával kevesebben váltanak

MTI, 2011. november 25. - péntek 09:01
Címkék: kgfb, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A tavalyi kampányban a mintegy 4 millió magyar autótulajdonos közül 1,2 millió váltott kötelező gépjármű felelősségbiztosítót (kgfb), idén a váltók száma várhatóan 800 ezer lesz, de 40 százalékuk még ezután, november utolsó hetében vált - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).


A korábbi tapasztalatok alapján, a novemberi felmondási időszak utolsó hetében még 300-350 ezer autós biztosító váltása várható - idézi a közlemény Papp Lajost, a FBAMSZ elnökét. Az új szerződést elég megkötni december végéig.

A kgfb kampányban a biztosítót váltók 70 százaléka független, internetes alkuszon keresztül intézi az ügyét. Mint Papp Lajos rámutatott: akinek a személyi okmányában lévő adatai nem egyeznek a forgalmi engedélyben lévőkkel, azoknál időt vesz igénybe a tisztázás. Az alkuszok megítélése szerint százezres nagyságrendű adateltérések várhatók, és amíg ezek nem tisztázódnak, addig az ügyfél alap-besorolásban (A0) marad.

A kgfb díjra vetített 30 százalékos baleseti adó hiába csak 2012 első napjától hatályos, az idén megkötött, jövőre lejáró, és előre fizetett biztosítások után is meg kell fizetni. A törvény szerint az ügyfél befizetéséből előbb az adót kell levonnia a biztosítónak, így aki a pótlólag kiküldött adó-befizetési felszólításnak nem tesz eleget, könnyen kgfb nélkül maradhat, annak minden negatív következményével együtt - hívja fel a figyelmet a FBAMSZ.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. június 09.

Helló Kedves Beteg Hitel?

Szüksége van sürgős kölcsönre? Igen E-mail (dakany.e...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza