Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kgfb - Harmadával kevesebben váltanak

MTI, 2011. november 25. - péntek 09:01
Címkék: kgfb, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A tavalyi kampányban a mintegy 4 millió magyar autótulajdonos közül 1,2 millió váltott kötelező gépjármű felelősségbiztosítót (kgfb), idén a váltók száma várhatóan 800 ezer lesz, de 40 százalékuk még ezután, november utolsó hetében vált - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).


A korábbi tapasztalatok alapján, a novemberi felmondási időszak utolsó hetében még 300-350 ezer autós biztosító váltása várható - idézi a közlemény Papp Lajost, a FBAMSZ elnökét. Az új szerződést elég megkötni december végéig.

A kgfb kampányban a biztosítót váltók 70 százaléka független, internetes alkuszon keresztül intézi az ügyét. Mint Papp Lajos rámutatott: akinek a személyi okmányában lévő adatai nem egyeznek a forgalmi engedélyben lévőkkel, azoknál időt vesz igénybe a tisztázás. Az alkuszok megítélése szerint százezres nagyságrendű adateltérések várhatók, és amíg ezek nem tisztázódnak, addig az ügyfél alap-besorolásban (A0) marad.

A kgfb díjra vetített 30 százalékos baleseti adó hiába csak 2012 első napjától hatályos, az idén megkötött, jövőre lejáró, és előre fizetett biztosítások után is meg kell fizetni. A törvény szerint az ügyfél befizetéséből előbb az adót kell levonnia a biztosítónak, így aki a pótlólag kiküldött adó-befizetési felszólításnak nem tesz eleget, könnyen kgfb nélkül maradhat, annak minden negatív következményével együtt - hívja fel a figyelmet a FBAMSZ.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza