Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Termékbemutatón bírságolt az adóhivatal

MTI, 2011. november 23. - szerda 10:51
Címkék: NAV, termékbemutató
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egészségmegőrző és konyhai eszközöket forgalmazó cég termékbemutatóján büntettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-Alföldi Regionális Adó-főigazgatóságának ellenőrei; a társaság munkatársait félmillió forintra bírságolták, mivel a próbavásárláskor nem adtak nyugtát, és az egyik segítő feketén dolgozott.


A NAV tájékoztatása szerint a cég telefonon keresett partnereket a termékbemutatójára, így hívták meg a NAV dél-alföldi régiójának egyik vezetőjét is. A felkínált lehetőséggel osztályának adóellenőrei éltek, végighallgatták az előadást, majd a vételre kínált termékek közül - amelyek értéke a néhány ezer forintostól a több százezer forintosig terjedt - egyet kiválasztottak, és készpénzzel kifizették. Az értékesítő cég munkatársa a pénzt átvette, de nyugtát vagy számlát nem állított ki. A revizorok azt is megállapították, hogy egy embert bejelentés nélküli foglalkoztattak.

A feltárt mulasztások, szabálytalanságok miatt összesen mintegy 500 ezer forint bírságot szabtak ki - áll a közleményben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Zabó László, 2012. január 19. - csütörtök 20:58

Ezt az ellenőrök megtehették, de mit tehetek én, aki vettem egy edény garnitúrát.Az előadáson végig arról volt szó, hogy Németországban készült nagy múltú német cég terméke.Adtak nyugtát, eddig ok.Mikor kiszállították hozták a végleges számlát is, de garancia jegy nincs, mert a számla igazolja a terméket! Én levélben mégis csak kértem az ügyfélszolgálattól, megküldték. Nos abból derült ki, hogy kínai termék, és az előadáson ígért 10 év jótállásból csak 1 év lett.Újból fax az ügyf.szolg. felé, telefonon közölték, hogy persze kínai, hát már mindent ott csinálnak! Nem kaptam levegőt! Nincs gondom a kínai dolgokkal, de akkor azért nem 200 ezerért kellett volna adni! Vagy ennek tudatában nem veszem meg! Nem tudom, mire jutok, de nem hagyom ennyiben. Ha van valakinek segítő ötlete, szívesen veszem! Köszönöm!

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza