Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megspórolható a jövő évi kgfb-ben a baleseti adó

MTI, 2011. november 23. - szerda 17:01
Címkék: kgfb, díj, adó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A 40 évesnél fiatalabb, és a nagyvárosban élő idősebb autótulajdonosok azok, aki megspórolhatják a kötelező gépjármű felelősségbiztosításuk (kgfb) optimális megválasztásával, jövőre a baleseti adót - közölte a netrisk.hu internetes alkusz.


A netrisk.hu 2 millió díjszámítás után jutott erre a következtetésre. Egy másik internetes alkusz, a kotelezo.hu pedig arról informálta az MTI-t, hogy a díjszámítást nála végzők 51 százaléka talál olyan díjat jövőre, amely a jelenlegi díjához mérten annyival olcsóbb, hogy a különbség elegendő a baleseti adóra.

Az előzmények: amikor a biztosítók október végén meghirdették a jövő évi kgfb díjaikat, a parlament előtt volt a népegészségügyi törvény módosítása, amely a kgfb díjakra 30 százalékos baleseti adót készült bevezetni. Hétfőn az Országgyűlés elfogadta az új adót, így januártól a biztosítók 30 százalékkal megemelik a kgfb díjakat, mivel beszedni nekik kell azt. Ezt a 30 százalékos adót lehet megtakarítani egy elég széles autós rétegnek, a biztosító váltással.

A kormány a baleseti adó kulcsának megállapításakor az idei kgfb díjakból indult ki, és így került be a törvényjavaslat indoklásába az abból befolyó 27 milliárd forint. Ha a jövő évi díj - a szélsőséges, 15-30 százalékos szakértői becslések szerint - csökken, akkor a költségvetésbe is kevesebb adó jut.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza