Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megspórolható a jövő évi kgfb-ben a baleseti adó

MTI, 2011. november 23. - szerda 17:01
Címkék: kgfb, díj, adó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A 40 évesnél fiatalabb, és a nagyvárosban élő idősebb autótulajdonosok azok, aki megspórolhatják a kötelező gépjármű felelősségbiztosításuk (kgfb) optimális megválasztásával, jövőre a baleseti adót - közölte a netrisk.hu internetes alkusz.


A netrisk.hu 2 millió díjszámítás után jutott erre a következtetésre. Egy másik internetes alkusz, a kotelezo.hu pedig arról informálta az MTI-t, hogy a díjszámítást nála végzők 51 százaléka talál olyan díjat jövőre, amely a jelenlegi díjához mérten annyival olcsóbb, hogy a különbség elegendő a baleseti adóra.

Az előzmények: amikor a biztosítók október végén meghirdették a jövő évi kgfb díjaikat, a parlament előtt volt a népegészségügyi törvény módosítása, amely a kgfb díjakra 30 százalékos baleseti adót készült bevezetni. Hétfőn az Országgyűlés elfogadta az új adót, így januártól a biztosítók 30 százalékkal megemelik a kgfb díjakat, mivel beszedni nekik kell azt. Ezt a 30 százalékos adót lehet megtakarítani egy elég széles autós rétegnek, a biztosító váltással.

A kormány a baleseti adó kulcsának megállapításakor az idei kgfb díjakból indult ki, és így került be a törvényjavaslat indoklásába az abból befolyó 27 milliárd forint. Ha a jövő évi díj - a szélsőséges, 15-30 százalékos szakértői becslések szerint - csökken, akkor a költségvetésbe is kevesebb adó jut.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés