Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Téli üzemmódban a Magyar Közút

MTI, 2011. november 22. - kedd 14:11
Címkék: MK, közút, tél
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A több mint 30 ezer kilométeres országos állami közúthálózat üzemeltetője, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. november 10. óta téli üzemmódban működik - közölte a cég kedden.


A téli üzemeltetési időszak kezdetéig országosan mintegy 90 ezer tonna aszfaltot használt fel idén a zrt. a több százezer úthiba és kátyú megszüntetéséhez. E munkálatok közel 7 milliárd forintba kerültek.

A síkosságmentesítési és a hóeltakarítási munkákat alapvetően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját gépei végzik. Ezek közül 474 úgynevezett eszközhordozó, amelyre hóekét, sószórót vagy hómaró adaptereket is lehet rögzíteni. Ezen kívül 161 rakodógépet és 110 hómarót tud hadrendbe állítani a cég, valamint 153 célgépet is bérel a téli szezonban. Ha ez nem lenne elég, akkor a társaság a szerződéses vállalkozóit is az utakra rendeli.

A gépek felkészítésén kívül a zrt. a síkosság megszüntetésére használt anyagokat is beszerezte, a társaság közel 130 ezer tonna sót tárolt be.

A közlemény szerint a Magyar Közút arra kéri a közlekedőket, hogy a téli útviszonyok között különös körültekintéssel és megfelelően megválasztott sebességgel közlekedjenek, a sószórást, illetve ekézést végző járműveket megfelelő körültekintéssel közelítsék meg, illetve kizárólag műszakilag jól felkészített és téli gumikkal ellátott járművekkel keljenek útra.

A tájékoztatás szerint az útviszonyokról és a közlekedési helyzetről a cég megyei diszpécserszolgálatain kívül a társaság útinform osztályától (www.kozut.hu) lehet információkat szerezni.

A cég közölte azt is, hogy az útüzemeltetési és fenntartási munkákra összesen bruttó 37 milliárd forintot tervez elkölteni 2011-ben. A tervekben szerepelnek mellékút felújítások, kis- és nagyfelületű burkolatjavítások, hídfelújítások és forgalomtechnikai beruházások.

A közlemény szerint a Regionális Operatív Program 2011-2013 időszakra a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium eddig 1.050 kilométer mellékút felújítására jelölte ki a társaságot, a rendelkezésre álló forrás mintegy 55 milliárd forint.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. november 10.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lili, 2019. november 09.

Üdvözlet mindenkinek, Lili vagyok, magyarországi, és csak nagyon üdvözlettel szeretném kösz...

Kettős árfeltüntetés, durva hangnem

Valeria Marco, 2019. november 06.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés