Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egyre több vadat ütnek el Vasban

MTI, 2011. november 22. - kedd 13:31
Címkék: Vas megye, vad, baleset
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jelentősen nőtt az utóbbi hetekben a vadelütéssel járó balesetek száma Vas megyében; a szakemberek az idei esetek számát legalább kétszázra becsülik, s egyetértenek abban, hogy azokat szinte lehetetlen megelőzni, csak a fokozott figyelem jelenthet némi védelmet a közlekedők számára.


-Kenesei István, az Országos Magyar Vadászkamara Vas megyei területi szervezetének a titkára az MTI-nek elmondta: a vadak megindultak a telelőhelyeik felé, ez is oka annak, hogy több az ilyen baleset. Emellett az erdőkben ilyenkor gyakoribbak az úgynevezett terelővadászatok, ez is befolyásolja, szétteríti a vadak mozgását - fűzte hozzá.

Kitért arra, az ütközések komoly személyi sérüléssel járhatnak, s hatalmas kárt jelenthet egy-egy nagyvad elütése. Úgy véli, a károk jogi rendezését illetően nincs minden rendben, a jogszabályalkotóknak át kellene gondolniuk a helyzetet. Kifejtette: a vad az állam tulajdona, csakhogy jelenleg az állam nem fizet kártérítést a vad által okozott károkért, és a biztosítók sem kötnek szerződést ilyen károkra. Ha perre kerül a sor, az autós általában a területen illetékes vadásztársaságot pereli és a bírói gyakorlat szerint általában az autósnak adnak igazat. A közút százméteres körzetében ugyanis nem tanácsos a vadászat, a vadgazdálkodás vagy vadetető létesítése - mondta Kenesei István.

Binó Tamás hadnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának kiemelt főelőadója az MTI-nek elmondta: a rendőrség csak azokat a baleseteket tartja nyilván, amelyek során a vaddal való találkozáskor személyi sérülés is történik. Eddig az idén 3-4 ilyen eset történt, de ezek csak könnyebb sérülésekkel jártak.

Mint hozzátette, olyankor is kötelességük intézkedni, ha vaddal ütközik egy jármű, de sérülés nem történik. Ilyenkor is kimennek, helyszínelnek, értesítik az illetékes vadásztársaságot, hiszen az elhullott vadat el kell szállítani.

Binó Tamás szólt arról is: a közlekedők mással nem nagyon védekezhetnek az autójuk elé ugró vadakkal szemben, mint azzal, hogy figyelembe veszik a veszélyt jelző táblákat, csökkentik a sebességet, az út- és a látási viszonyoknak megfelelően vezetnek, a járművüket pedig megfelelő műszaki állapotban tartják.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. szeptember 11.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Menekülés a UPC-től

Valeria Marco, 2019. szeptember 10.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés