Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tovább fejleszti digitális tv-hálózatát az AH

MTI, 2011. november 21. - hétfő 13:21
Címkék: AH, digitális TV
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Antenna Hungária (AH) folytatja a digitális földfelszíni televíziós hálózat-fejlesztést, s további 20 digitális adó kezdi meg működését a következő hetekben - közölte Jean-Francois Fenech, a cég vezérigazgatója hétfőn Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.


Elmondta, a legfrissebb értékesítési adatok szerint a digitális földfelszíni televíziós platform bővült a legdinamikusabban az év első kilenc hónapjában a vezeték nélküli digitális televíziós szolgáltatások közül. Az ingyenesen fogható MinDig TV csatornákat 300.000 háztartás nézi, míg a fizetős MinDig TV Extra szolgáltatás már több mint 42.000 előfizetővel rendelkezik.

A vezérigazgató szerint az AH felkészülten várja a digitális átállás utolsó szakaszát. A társaság az év végétől már 50 digitális adóval sugározza a digitális földfelszíni adásokat, míg jelenleg 33 adó a lakosság 97 százalékához juttatja el a műsorokat. Az elmúlt hetekben három új nagyteljesítményű telephelyről indult el a tesztsugárzás: Miskolc-Avas, Fehérgyarmat-Penyige és Aggtelek-Perkupa.

E gerincadókon kívül további 17 telephelyről indul el a sugárzás az év végéig, amelynek eredményeképpen a lakossági lefedettség a közszolgálati műsorokat illetően meghaladja a 98 százalékot, a digitális lefedettség pedig eléri a jelenlegi analóg M1 hálózatét.

Nagy Hideg-hegyről, a Börzsöny egyik csúcsáról egy közepes teljesítményű adót, illetve december során számos további kisteljesítményű átjátszót indítanak el Balassagyarmat, Barcs, Battonya, Bonyhád, Dorog, Eger, Fony, Keszthely, Kőszeg, Lenti, Sály, Sátoraljaújhely, Siklós, Szigetvár, Tamási és Zirc térségében.

A hét ingyenes digitális televízió- és négy rádiócsatornát kínáló, tető- vagy szobaantennával fogható MinDig TV szolgáltatás az összes háztartás körülbelül 35 százalékát éri el.

A vezérigazgató elmondta, 550-570 ezer háztartás még analóg módon nézi a földfelszíni adásokat. Ezeknek a háztartásoknak akkorra kell átállniuk a digitális adásra megfelelő tv-készülékek, illetve dekóderek vásárlásával, amikor az analóg adást lekapcsolják. Ennek konkrét időpontja azonban egyelőre nem ismert.

Kérdésekre válaszolva az átállásról a vezérigazgató elmondta: az AH minden kötelezettségét teljesítette, a kormányzatnak azonban meg kellene mondani a pontos dátumot, illetve ki kell dolgoznia azt a kommunikációs programot, amely mindenkivel megérteti, hogy mi fog történni a lekapcsolás pillanatában. Ki kell dolgoznia a rászoruló háztartások támogatási rendszerét is, dönteni kell arról, mennyi pénzt szán erre a kormány, s milyen módon, pénz, vásárlási utalvány vagy eszköz formában juttatatja el a háztartásokhoz a támogatást.

A digitális földfelszíni tv-sugárzás keretében a hét szabadon fogható csatornán túl további 24 fizetős programot is kínál az AH.

A vezérigazgató elmondta, a digitális adás vételét lehetővé tevő dekóderek és integrált televíziókészülékek átlagára 25 százalékkal csökkent 2011 első kilenc hónapjában. A DVB-T platform elindítása, 2008 decembere óta pedig az áresés 77 százalékos volt a dekóderek, míg 61 százalékos az integrált digitális televíziókészülékek esetében.

Az Antenna Hungária reményei szerint az analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolásához közeledve a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások népszerűsége tovább növekszik. Az AH ezáltal teljes mértékben felkészülten várja a digitális átállás utolsó szakaszát és kész arra, hogy hozzájáruljon a zökkenőmentes analóg lekapcsolás folyamatához - fejtette ki a vezérigazgató.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Marcsi, 2019. november 19.

Anastasia Gregorin • rogintasia055@gmail.com

Nem járt sikerrel nálam. Köszönöm...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marcsi, 2019. november 19.

Anastasia Gregorin • rogintasia055@gmail.com

Nem járt sikerrel nálam. Köszönöm...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Mr. Dékány Endre, 2019. november 18.

Hé, hitelkeresők, szükség van-e sürgősségi hitelre vállalkozás indításához, adóssághit...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés