Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem a társaságé a konténerekben tárolt hulladék

MTI, 2011. november 21. - hétfő 16:41
Címkék: hulladék, gyűjtés, jog
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Feljelentést tett papírgyűjtő konténereinek megrongálása, az abban lévő papírok elvitele miatt Szolnok takarító cége, a Remondis Zrt.; a rendőrség a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette, a határozat ellen benyújtott panaszt pedig az ügyészség utasította el, mondván a hulladék nem a társaságé - írta szombati számában az Új Néplap.


Az ügyészség indoklása szerint az egyébként értéket képviselő papírhulladék felett a Remondis nem szerzett tulajdonjogot azzal, hogy azt szelektív hulladékgyűjtőjébe dobták. Azaz a papírhulladék senki tulajdonát nem képező "uratlan" dolog, és ha valaki azt onnan kiveszi, éppen ezzel szerzi meg tulajdonjogát - olvasható a Szolnok megyei napilapban.

-Az úgynevezett gyűjtőharangok dézsmálásának száma azért emelkedett, mert a papíralapú haszonanyag világpiaci ára az utóbbi időben jelentős mértékben megnőtt - jegyzi meg az újság.

Az Új Néplapnak nyilatkozó Lits László cégvezető elképesztőnek tartja a rendőrség és az ügyészség álláspontját; véleménye szerint ez veszélyezteti a Szolnokon 1995-ben bevezetett szelektív hulladékgyűjtés rendszerét.

A Remondis ettől függetlenül mindent megtesz azért, hogy ez a gyűjtési módszer és a környezettudatos gondolkodás továbbra is fennmaradjon. A cég az elmúlt napokban tárgyalásokat kezdeményezett az önkormányzattal, a rendőrséggel és az ügyészséggel, mert a kérdést nem csak egy jogszabály-értelmezési ügynek tartja - olvasható a lapban.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Luis Roland, 2018. december 12.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés