Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem a társaságé a konténerekben tárolt hulladék

MTI, 2011. november 21. - hétfő 16:41
Címkék: hulladék, gyűjtés, jog
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Feljelentést tett papírgyűjtő konténereinek megrongálása, az abban lévő papírok elvitele miatt Szolnok takarító cége, a Remondis Zrt.; a rendőrség a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette, a határozat ellen benyújtott panaszt pedig az ügyészség utasította el, mondván a hulladék nem a társaságé - írta szombati számában az Új Néplap.


Az ügyészség indoklása szerint az egyébként értéket képviselő papírhulladék felett a Remondis nem szerzett tulajdonjogot azzal, hogy azt szelektív hulladékgyűjtőjébe dobták. Azaz a papírhulladék senki tulajdonát nem képező "uratlan" dolog, és ha valaki azt onnan kiveszi, éppen ezzel szerzi meg tulajdonjogát - olvasható a Szolnok megyei napilapban.

-Az úgynevezett gyűjtőharangok dézsmálásának száma azért emelkedett, mert a papíralapú haszonanyag világpiaci ára az utóbbi időben jelentős mértékben megnőtt - jegyzi meg az újság.

Az Új Néplapnak nyilatkozó Lits László cégvezető elképesztőnek tartja a rendőrség és az ügyészség álláspontját; véleménye szerint ez veszélyezteti a Szolnokon 1995-ben bevezetett szelektív hulladékgyűjtés rendszerét.

A Remondis ettől függetlenül mindent megtesz azért, hogy ez a gyűjtési módszer és a környezettudatos gondolkodás továbbra is fennmaradjon. A cég az elmúlt napokban tárgyalásokat kezdeményezett az önkormányzattal, a rendőrséggel és az ügyészséggel, mert a kérdést nem csak egy jogszabály-értelmezési ügynek tartja - olvasható a lapban.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza