Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fogyasztóvédők ellenőriznék az élelmiszerek szavatosságát

MTI, 2011. november 18. - péntek 11:21
Címkék: élelmiszer, szavatosság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az élelmiszerek fogyaszthatósági idejének ellenőrzése a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság kezébe kerülne egy, az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottsága albizottságának ülésén elhangzott javaslat szerint - írja a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap a pénteki számában.


A Magyar Nemzet kérdésére a Vidékfejlesztési Minisztériumnál elmondták, hogy a kormányprogramban megfogalmazott céloknak megfelelően a korábban három tárcához tartozó élelmiszerlánc-felügyelettel kapcsolatos feladatok és felelősségeket a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz csoportosították.

Ez lehetővé teszi a hatékony és gyors felügyeleti munkát, amit adatok is bizonyítanak. Példaként említették, hogy a magyarországi árukkal kapcsolatos jelzések száma stagnál, illetve csökken, miközben az uniós gyorsriasztási rendszer adatbázisban az elmúlt években egyre nőtt a kifogásolt élelmiszerekkel kapcsolatos bejelentések száma.

A tárca a Magyar Nemzetnek adott válaszban azt is hozzátette, hogy a társhatóságokkal kialakított együttműködés eredményeként csökkenő tendenciát mutat az élelmiszerekkel való visszaélés száma is. A centralizált élelmiszer-ellenőrzés mellett szól az is, hogy a vizsgálatokat végző Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalnál több mint 3.500 szakértő dolgozik, míg fogyasztóvédőként mindössze 450.

Mindként napilapnak a minisztérium egy neve elhallgatását kérő szakértője megjegyezte, negatív hatása lenne és ellentétes a racionalizálással a bizottsági ülésen elhangzott felvetés.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza