Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fogyasztóvédők ellenőriznék az élelmiszerek szavatosságát

MTI, 2011. november 18. - péntek 11:21
Címkék: élelmiszer, szavatosság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az élelmiszerek fogyaszthatósági idejének ellenőrzése a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság kezébe kerülne egy, az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottsága albizottságának ülésén elhangzott javaslat szerint - írja a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap a pénteki számában.


A Magyar Nemzet kérdésére a Vidékfejlesztési Minisztériumnál elmondták, hogy a kormányprogramban megfogalmazott céloknak megfelelően a korábban három tárcához tartozó élelmiszerlánc-felügyelettel kapcsolatos feladatok és felelősségeket a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz csoportosították.

Ez lehetővé teszi a hatékony és gyors felügyeleti munkát, amit adatok is bizonyítanak. Példaként említették, hogy a magyarországi árukkal kapcsolatos jelzések száma stagnál, illetve csökken, miközben az uniós gyorsriasztási rendszer adatbázisban az elmúlt években egyre nőtt a kifogásolt élelmiszerekkel kapcsolatos bejelentések száma.

A tárca a Magyar Nemzetnek adott válaszban azt is hozzátette, hogy a társhatóságokkal kialakított együttműködés eredményeként csökkenő tendenciát mutat az élelmiszerekkel való visszaélés száma is. A centralizált élelmiszer-ellenőrzés mellett szól az is, hogy a vizsgálatokat végző Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalnál több mint 3.500 szakértő dolgozik, míg fogyasztóvédőként mindössze 450.

Mindként napilapnak a minisztérium egy neve elhallgatását kérő szakértője megjegyezte, negatív hatása lenne és ellentétes a racionalizálással a bizottsági ülésen elhangzott felvetés.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. június 09.

Helló Kedves Beteg Hitel?

Szüksége van sürgős kölcsönre? Igen E-mail (dakany.e...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza