Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Felmérés a reggelizési szokásokról

MTI, 2011. november 17. - csütörtök 13:51
Címkék: reggeli, szokás, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A válaszadó szülők 53 százaléka ragaszkodik ahhoz, hogy reggelizzen a gyermeke, a többieknél azonban elmaradhat az első étkezés - derült ki egy októberben készült felmérésből.


A reggeli elmaradását a szülők 52 százaléka a sietséggel, közel 60 százaléka pedig azzal indokolja, hogy a gyerek még nem éhes. A válaszadók 46 százaléka szerint közel van a következő étkezés - állapította meg a Magvas gondolatok a reggeliről elnevezésű felmérés, amelyet a Medián készített a Nestlé felkérésére. A kutatás 500 olyan édesanya megkérdezésével készült, akik 4-14 éves korú gyereket nevelnek.

A kutatásban részt vevők 65 százaléka szerint a kenyérféleség elengedhetetlen az ideális reggelihez, ugyanakkor a teljes értékű gabonáról csak 7 százalék tudja, hogy táplálóbb, ám harmincöt százalék egészségesebb összetételűnek tartja a finomlisztnél. A felmérés szerint a reggelire leggyakrabban fogyasztott étel a felvágottas vajas kenyér.

-

A szülők 51 százaléka úgy véli, hogy körültekintően tervezi meg a gyerek étkezését, a számok azonban mást mutatnak. Bár az anyáknak megvan a kialakult véleményük, az esetek háromnegyedében mégis csemetéik kívánságán múlik, hogy mit esznek, és csak minden negyedik alkalommal tudja érvényesíteni akaratát a szülő - hívta fel a figyelmet Venczel Tímea szociológus, a kutatást végző Medián elemzésvezetője.

A reggeli tartalmazzon teljes értékű gabonával készült élelmiszert, tejterméket, nyers zöldséget vagy gyümölcsöt, illetve valamilyen innivalót, például 100 százalékos gyümölcslevet - közölte Antal Emese, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke a sajtó képviselőinek rendezett csütörtöki budapesti tájékoztatón, hozzátéve: a felnőtt felelőssége, hogy milyen ételt ad a gyerekének, ráadásul a szülő alakítja ki az étkezések időpontját és az adagok mennyiségét is meghatározhatja.

A teljes értékű gabonával a gabonaszem mindhárom része - a csíra, a korpa és a magbelső is - belekerül az ételbe, míg a finomliszt csak a magbelet tartalmazza. Ennek köszönhetően például több mint négyszer annyi élelmi rostot, kétszer annyi kalciumot, hatszor annyi magnéziumot és négyszer annyi káliumot tartalmaz. A teljes értékű gabonával készült élelmiszerek jelentik az egyik legfontosabb élelmirost-forrást. Ezek a rostok nem csupán a jóllakottság érzését keltik, hanem az emésztőrendszer egészséges működéshez is elengedhetetlenek.

A gabonapelyhek közül a teljes értékű gabonával készülteket érdemes fogyasztani, mivel ezeket vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsítják.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza