Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ajánljon terméket Nemzeti Fogyasztói Termékkosárba!

MTI, 2011. november 17. - csütörtök 16:51
Címkék: termék, kosár
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) elindította a Nemzeti Fogyasztói Termékkosár kezdeményezését, amelynek célja azon - elsősorban Magyarországon előállított és forgalmazott - minőségi termékek összegyűjtése és ajánlása, amelyek a fogyasztók értékelése alapján minőségben és ár-érték arányban kiemelkednek - jelentette be Pintér István főigazgató csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.


Elmondta, hogy a programban három modult alakítottak ki a www.termekkosar.hu honlapon, az elsőben minden hónapban egy adott termékről - novemberben a kenyérről - mondhatnak véleményt a fogyasztók, a másodikban összefoglalják a minőségtanúsított díjazott termékeket, a jövőre induló harmadikban pedig összegyűjtik azokat az információkat, amelyek alapján a gyermekes családok kalkulálni tudnak.

A főigazgató a részletekről szólva közölte: a termékajánlóban minden hónapban kijelölnek egy terméket, amelyről megadott szempontok alapján bárki szavazhat, de regisztráció esetén a fogyasztó maga is ajánlhat új terméket, illetve mondhat véleményt. Hozzátette, hogy a regisztráció nélküli értékelés nem teszi lehetővé a tömeges szavazatok leadását.

A sajtótájékoztatón Szabó Zsolt, az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának alelnöke szólt arról, hogy a jogszabályalkotásban is a minőségtudatos fogyasztás kialakítását segítik, a különböző hazai márkák és védjegyek pedig ráirányítják a figyelmet a többletértéket tartalmazó, minőségi termékekre.

Spaller Endre, az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának tagja elmondta: az NFH által indított és időközben lezárult fogyasztóvédelmi konzultáción a 70 ezer válaszoló 80 százaléka úgy vélekedett, hogy a vállalkozások pozitív megkülönböztetése információt jelent. Kétharmaduk szerint fontos lenne, hogy a hazai kereskedelem a magyar termékek irányába elmozduljon. A válaszadók háromnegyede több és szigorúbb ellenőrzést tart szükségesnek.

A sajtótájékoztatón Pintér István, az MTI kérdésére elmondta, hogy a Fogyasztó Barát Embléma rendszer kialakításán dolgoznak, és várhatóan jövő év márciusában, a Fogyasztók Világnapja alkalmából vezetik be.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza