Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Miskolcon is elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát

MTI, 2011. november 16. - szerda 11:31
Címkék: Miskolc, szmog
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Miskolcon szerda reggel elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát - tájékoztatta a helyi önkormányzat szóvivője az MTI-t.


Dobos Tímea kifejtette: a szálló por (PM10) koncentrációja a borsodi megyeszékhelyen a Búza téren és a Lavotta utcában üzemelő automatikus mérőállomás adatai szerint hétfőn és kedden meghaladta a riasztási küszöbértéket.

A város vezetése arra kéri a lakosságot, hogy Miskolc egész területén mérsékeljék a szilárd- (szén, fa) és az olajtüzelésű fűtőberendezések használatát a helyiségek hőmérsékletének megfelelő hőfokra történő maximalizálásával, függesszék fel a porkibocsátással járó tevékenységeket, mellőzzék a személygépjárművek (főként a dízelüzeműek) használatát, s ha tehetik, utazzanak közösségi közlekedéssel vagy közlekedjenek gyalogosan.

A Borsod megyei Kazincbarcikán is jelentősen romlott a levegő minősége, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség jelentése szerint jelentősen emelkedett a szálló por mennyisége az elmúlt 48 órában a levegőben.

Göndör Judit, a helyi önkormányzat szóvivője azt mondta: a szálló por koncentrációja a Kazincbarcikán üzemelő automatikus mérőállomáson hétfőn 36 százalékkal, kedden 65,4 százalékkal haladta meg a riasztási küszöbértéket. Mint hozzátette, arra kérik a helyieket, hogy csak a kereskedelmi forgalomban kapható tüzelőanyagot használják fel fűtőanyagként, lehetőség szerint kerüljék a fával és a szénnel való tüzelést, valamint függesszék fel a porkibocsátással járó tevékenységeket. Az avar és a kerti hulladék égetése továbbra is tilos.

A szálló por ingerli, esetleg sérti a szem kötőhártyáját, a felső légutak nyálkahártyáját, s a kisebb porrészecskék lejutnak a tüdőhólyagokba. A veszélyeztetetteknek - a légúti, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, valamint az időseknek és a gyermekeknek - azt javasolják, hogy ilyenkor kerüljék a szabadban való tartózkodást és a szellőztetést.

A Főpolgármesteri Hivatal szerdára virradóra az MTI-vel azt közölte: Budapesten szerdán életbe lép a szmogriadó riasztási fokozata; a forgalomkorlátozó intézkedések csütörtök reggel hat órától érvényesek, ha a szerdai mérési eredmények alapján indokolt a riasztási fokozat fenntartása.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Luis Roland, 2018. december 12.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés