Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Miskolcon is elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát

MTI, 2011. november 16. - szerda 11:31
Címkék: Miskolc, szmog
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Miskolcon szerda reggel elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát - tájékoztatta a helyi önkormányzat szóvivője az MTI-t.


Dobos Tímea kifejtette: a szálló por (PM10) koncentrációja a borsodi megyeszékhelyen a Búza téren és a Lavotta utcában üzemelő automatikus mérőállomás adatai szerint hétfőn és kedden meghaladta a riasztási küszöbértéket.

A város vezetése arra kéri a lakosságot, hogy Miskolc egész területén mérsékeljék a szilárd- (szén, fa) és az olajtüzelésű fűtőberendezések használatát a helyiségek hőmérsékletének megfelelő hőfokra történő maximalizálásával, függesszék fel a porkibocsátással járó tevékenységeket, mellőzzék a személygépjárművek (főként a dízelüzeműek) használatát, s ha tehetik, utazzanak közösségi közlekedéssel vagy közlekedjenek gyalogosan.

A Borsod megyei Kazincbarcikán is jelentősen romlott a levegő minősége, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség jelentése szerint jelentősen emelkedett a szálló por mennyisége az elmúlt 48 órában a levegőben.

Göndör Judit, a helyi önkormányzat szóvivője azt mondta: a szálló por koncentrációja a Kazincbarcikán üzemelő automatikus mérőállomáson hétfőn 36 százalékkal, kedden 65,4 százalékkal haladta meg a riasztási küszöbértéket. Mint hozzátette, arra kérik a helyieket, hogy csak a kereskedelmi forgalomban kapható tüzelőanyagot használják fel fűtőanyagként, lehetőség szerint kerüljék a fával és a szénnel való tüzelést, valamint függesszék fel a porkibocsátással járó tevékenységeket. Az avar és a kerti hulladék égetése továbbra is tilos.

A szálló por ingerli, esetleg sérti a szem kötőhártyáját, a felső légutak nyálkahártyáját, s a kisebb porrészecskék lejutnak a tüdőhólyagokba. A veszélyeztetetteknek - a légúti, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, valamint az időseknek és a gyermekeknek - azt javasolják, hogy ilyenkor kerüljék a szabadban való tartózkodást és a szellőztetést.

A Főpolgármesteri Hivatal szerdára virradóra az MTI-vel azt közölte: Budapesten szerdán életbe lép a szmogriadó riasztási fokozata; a forgalomkorlátozó intézkedések csütörtök reggel hat órától érvényesek, ha a szerdai mérési eredmények alapján indokolt a riasztási fokozat fenntartása.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ratman, 2019. március 18.

Nem ajánlom Richard Cosmos urat (se), nem túl sok hitelt küld :D...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Váradi Tibor Attila, 2019. március 17.

Tisztelt Tulajdonos(ok)!

Szeretnék Önökkel beszélni benzines autó elektromosra v...

Alakítsd elektromossá az autód!

Mr. Richard Cosmos, 2019. március 17.

Meleg Üdvözlet az Ön számára, szükség van-e bármilyen 2% -os kamatlábra? Ha igen, lépjen k...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés