Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem emeli a koleszterinszintet a sajt

MTI, 2011. november 15. - kedd 10:41
Címkék: sajt, koleszterin
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Táplálkozási szakértők az állati eredetű zsírok fogyasztásának csökkentését ajánlják egy ideje a koleszterinszint csökkentése érdekében, dán kutatók eredménye azonban arra utal, hogy a sajt nem árt egészségünknek.


Az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban megjelent tanulmány szerint azoknál az embereknél, akik egy 6 hetes periódus alatt naponta ettek sajtot, alacsonyabb volt az LDL koleszterin szintje, mint az energiatartalmában egyenértékű mennyiségű vajat fogyasztó önkénteseknek.

A tesztbe ötven embert vontak be, akik étrendjét ellenőrizték, majd a csoport egyik felénél sajttal, a másik felét pedig vajjal egészítették ki a napi menüt. Ezt a kiegészítő táplálékadagot úgy állapították meg, hogy a tehéntejből készült sajt és vaj is - mint állati eredetű zsiradék - a naponta táplálékkal bevitt energia 13 százalékának feleljen meg.

A kísérlet végére a többlet zsírbevitel ellenére a sajtot evők LDL koleszterinszintje nem emelkedett, a többlet vajat fogyasztóknál azonban átlagosan hét százalékkal növekedett a "rossz" koleszterin szintje - állapították meg a Koppenhágai Egyetem kutatói Julie Hjerpsted vezetésével.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza