Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kaposvár fellép a járdát fotellel elfoglalók ellen

-, 2011. november 15. - kedd 15:31
Címkék: Kaposvár, közterület
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Fotelben ülve tárgyalják meg a nap eseményeit családok a kaposvári járdákon, akadályozva és zaklatva a járókelőket. Az önkormányzat véget vetne az utcán ücsörgésnek.


Egyetlen padot sem viszünk el a helyéről, Rozi néni padja tehát marad. Kéki Zoltán Kaposvár címzetes főjegyzője fogalmazott így a legutóbbi, városi közgyűlésen Kaposvár szabálysértési rendeletének módosítása, illetve Gyenesei Istvánné (Kaposvári Somogyért) napirendhez kapcsolódó hozzászólása kapcsán.

Elegünk van abból, hogy vannak olyanok Kaposváron, akik úgy gondolják, hogy a járda traccspartik helyszíne - indokolta a rendeletmódosítás szükségességét Kéki Zoltán -, akik pedig közlekedni akarnak rajta, azok menjenek át a túloldalra. S a járdák melletti zöldterületet sem lehet akárhogyan használni. Eddig azt tapasztaltuk, hogy a város néhány pontján a járdákon, úttest melletti zöldterületeken megjelenő padokon, foteleken, székeken és egyéb bútordarabokon traccsoló emberek akadályozzák a járdán történő közlekedést, zavarják a gyalogosforgalmat. Ez a tevékenység szabálysértésnek minősül, bővítenénk tehát a rendőrség hatáskörét.

A kirívóan közösségellenes vadhajtások lenyeséséhez eddig is rendelkezett megfelelő eszközökkel a rendőrség. - További segítséget kívánunk azonban adni a szabálysértésekről szóló önkormányzati rendeletünk módosításával a rendőrség részére - tette hozzá a főjegyző. - A szabálysértés elkövetőjét a rendőr igazoltathatja, és amennyiben nem hagy fel a szabálysértés folytatásával, ezentúl a rendőrségre előállíthatja, vele szemben szabálysértési eljárást kezdeményezhet.

Gyenesei Istvánné csodálkozását fejezte ki a napirend kapcsán a közgyűlésen, hogy a rendőrök intézkedéséhez eddig nem volt elegendő a város rendelete. - Ha ez így volt - mondta -, akkor indokolt a módosítás. Ám ezzel a rendelettel büntethetők lesznek a településrészeken a kispadok kihelyezői is. Tehát a rendőrség bölcs belátására kell bízni a végrehajtást.

Erre reagált úgy Kéki Zoltán a közgyűlésen: Rozi néni padja marad! Amire Szita Károly polgármester úgy erősített rá: a pad nem tartozik a rendelet hatálya alá. De a fotöj, az igen.

Forrás: sonline.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés