Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kaposvár fellép a járdát fotellel elfoglalók ellen

-, 2011. november 15. - kedd 15:31
Címkék: Kaposvár, közterület
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Fotelben ülve tárgyalják meg a nap eseményeit családok a kaposvári járdákon, akadályozva és zaklatva a járókelőket. Az önkormányzat véget vetne az utcán ücsörgésnek.


Egyetlen padot sem viszünk el a helyéről, Rozi néni padja tehát marad. Kéki Zoltán Kaposvár címzetes főjegyzője fogalmazott így a legutóbbi, városi közgyűlésen Kaposvár szabálysértési rendeletének módosítása, illetve Gyenesei Istvánné (Kaposvári Somogyért) napirendhez kapcsolódó hozzászólása kapcsán.

Elegünk van abból, hogy vannak olyanok Kaposváron, akik úgy gondolják, hogy a járda traccspartik helyszíne - indokolta a rendeletmódosítás szükségességét Kéki Zoltán -, akik pedig közlekedni akarnak rajta, azok menjenek át a túloldalra. S a járdák melletti zöldterületet sem lehet akárhogyan használni. Eddig azt tapasztaltuk, hogy a város néhány pontján a járdákon, úttest melletti zöldterületeken megjelenő padokon, foteleken, székeken és egyéb bútordarabokon traccsoló emberek akadályozzák a járdán történő közlekedést, zavarják a gyalogosforgalmat. Ez a tevékenység szabálysértésnek minősül, bővítenénk tehát a rendőrség hatáskörét.

A kirívóan közösségellenes vadhajtások lenyeséséhez eddig is rendelkezett megfelelő eszközökkel a rendőrség. - További segítséget kívánunk azonban adni a szabálysértésekről szóló önkormányzati rendeletünk módosításával a rendőrség részére - tette hozzá a főjegyző. - A szabálysértés elkövetőjét a rendőr igazoltathatja, és amennyiben nem hagy fel a szabálysértés folytatásával, ezentúl a rendőrségre előállíthatja, vele szemben szabálysértési eljárást kezdeményezhet.

Gyenesei Istvánné csodálkozását fejezte ki a napirend kapcsán a közgyűlésen, hogy a rendőrök intézkedéséhez eddig nem volt elegendő a város rendelete. - Ha ez így volt - mondta -, akkor indokolt a módosítás. Ám ezzel a rendelettel büntethetők lesznek a településrészeken a kispadok kihelyezői is. Tehát a rendőrség bölcs belátására kell bízni a végrehajtást.

Erre reagált úgy Kéki Zoltán a közgyűlésen: Rozi néni padja marad! Amire Szita Károly polgármester úgy erősített rá: a pad nem tartozik a rendelet hatálya alá. De a fotöj, az igen.

Forrás: sonline.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza