Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Először adják át az Év Terméke Díjat

MTI, 2011. november 14. - hétfő 11:01
Címkék: termék, díj, verseny
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Először adják át jövő márciusban az "Év Terméke Díj" (Product of the Year) elismerést Magyarországon; a gyártók vagy a forgalmazók november 25-ig jelölhetik a díjra azokat a napi fogyasztású, innovatív termékeiket, amelyek 18 hónapnál nem régebben kerültek a piacra.


László Géza, a Product of the Year Hungary Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a verseny során azt vizsgálják, hogy a termék rendelkezik-e a vásárlók szempontjából érzékelhető és értékelhető újdonságértékkel.

A programba maguk a gyártók vagy a forgalmazók nevezhetik azokat a termékeiket, amelyeket kellőképpen újszerűnek ítélnek; a benevezett termékeknek egy zsűriszavazáson kell átesniük - ismertette László Géza.

Hozzáfűzte: a zsűri tagjai a gyorsan forgó fogyasztási cikkek (FMCG) területén jártas, márkafüggetlen szakemberek, marketing szakértők, valamint a termékfejlesztések és a márkaépítés területét ismerő szakemberek. A zsűri elnöke Fekete Zoltán, a Magyar Márkaszövetség főtitkára.

A zsűri által beválogatott termékek - várhatóan 12-15 kategóriában - indulhatnak azon a közvélemény-kutatáson, amelyet a GfK Hungária végez, és amelyen maguk a fogyasztók döntik el, hogy az adott kategóriába melyik termék nyer.

László Géza hangsúlyozta, hogy várakozáson felüli az érdeklődés a hazai gyártók és forgalmazók részéről a program iránt, annak ellenére, hogy 2011-ben nehéz évet zár az FMCG szektor. Emlékeztetett, hogy a Központi Statisztikai Hivatal(KSH) adatai szerint a kiskereskedelemi forgalom negyedik éve csökken, tavaly 2,3 százalékkal esett vissza. A cégek egy ilyen, a nemzetközi porondon is bizonyított, a fogyasztók számára hiteles díj elnyerésében látják annak lehetőségét, hogy felhívják a vásárlók figyelmét az új termékeikre - emelte ki az ügyvezető.

Az eredményeket 2012 márciusának végén hirdetik ki, és áprilisban kerülnek a polcokra az "Év Terméke Díj" logóval ellátott termékek.

Az év terméke programot nemzetközi licenc alapján szervezik; a fogyasztói szavazatok alapján kiosztott elismerést 25 évvel ezelőtt Franciaországban adták át először, mára pedig - Magyarországgal együtt - a világ 29 országában van jelen, és közel hárommilliárd vásárlóhoz jut el.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. november 15.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2019. november 13.

Szüksége van hitelre, vagy újrafinanszírozza otthonát, számlát fizet, bővíti vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2019. november 13.

Szüksége van bármilyen pénzügyi segítségre? Személyes kölcsönök? Üzleti kölcsönök? Je...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés