Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Először adják át az Év Terméke Díjat

MTI, 2011. november 14. - hétfő 11:01
Címkék: termék, díj, verseny
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Először adják át jövő márciusban az "Év Terméke Díj" (Product of the Year) elismerést Magyarországon; a gyártók vagy a forgalmazók november 25-ig jelölhetik a díjra azokat a napi fogyasztású, innovatív termékeiket, amelyek 18 hónapnál nem régebben kerültek a piacra.


László Géza, a Product of the Year Hungary Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a verseny során azt vizsgálják, hogy a termék rendelkezik-e a vásárlók szempontjából érzékelhető és értékelhető újdonságértékkel.

A programba maguk a gyártók vagy a forgalmazók nevezhetik azokat a termékeiket, amelyeket kellőképpen újszerűnek ítélnek; a benevezett termékeknek egy zsűriszavazáson kell átesniük - ismertette László Géza.

Hozzáfűzte: a zsűri tagjai a gyorsan forgó fogyasztási cikkek (FMCG) területén jártas, márkafüggetlen szakemberek, marketing szakértők, valamint a termékfejlesztések és a márkaépítés területét ismerő szakemberek. A zsűri elnöke Fekete Zoltán, a Magyar Márkaszövetség főtitkára.

A zsűri által beválogatott termékek - várhatóan 12-15 kategóriában - indulhatnak azon a közvélemény-kutatáson, amelyet a GfK Hungária végez, és amelyen maguk a fogyasztók döntik el, hogy az adott kategóriába melyik termék nyer.

László Géza hangsúlyozta, hogy várakozáson felüli az érdeklődés a hazai gyártók és forgalmazók részéről a program iránt, annak ellenére, hogy 2011-ben nehéz évet zár az FMCG szektor. Emlékeztetett, hogy a Központi Statisztikai Hivatal(KSH) adatai szerint a kiskereskedelemi forgalom negyedik éve csökken, tavaly 2,3 százalékkal esett vissza. A cégek egy ilyen, a nemzetközi porondon is bizonyított, a fogyasztók számára hiteles díj elnyerésében látják annak lehetőségét, hogy felhívják a vásárlók figyelmét az új termékeikre - emelte ki az ügyvezető.

Az eredményeket 2012 márciusának végén hirdetik ki, és áprilisban kerülnek a polcokra az "Év Terméke Díj" logóval ellátott termékek.

Az év terméke programot nemzetközi licenc alapján szervezik; a fogyasztói szavazatok alapján kiosztott elismerést 25 évvel ezelőtt Franciaországban adták át először, mára pedig - Magyarországgal együtt - a világ 29 országában van jelen, és közel hárommilliárd vásárlóhoz jut el.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza