Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Visszavonták a szmogriadót Nyíregyházán és Miskolcon is

MTI, 2011. november 11. - péntek 11:11
Címkék: szmog, Nyíregyháza, Miskolc
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Visszavonták a szmogriadót Nyíregyházán, így annak riasztási és tájékoztatási fokozata sincs már érvényben - közölte a városháza sajtószolgálata. Megszűnt a szmogriadó Miskolcon is.


Nyíregyházán a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség adatai szerint a szálló por átlagkoncentrációja a köbméterenkénti 50 mikrogrammos egészségügyi határérték alá csökkent. Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester ezért péntektől megszüntette a szmogriadót és visszavonta a korábban meghozott korlátozó intézkedéseket.

A szabolcsi megyeszékhelyen először október 30-tól november 7-ig volt érvényben a szmogriadó riasztási fokozata, a levegő minőségének romlása miatt azonban szerdán ismét el kellett rendelni a riasztást.

Jelentősen javult a levegő minősége Miskolcon is, ezért megszűnt a szmogriadó tájékoztatási fokozata - tájékoztatta Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-t. Közlése szerint a Búza téri és Lavotta utcai automata mérőállomások adatai szerint jelentősen csökkent a szálló por koncentrációja a levegőben, ezért a város polgármestere visszavonta a szmogriadó október 31-én elrendelt tájékoztatási fokozatát.

A szóvivő megjegyezte: az előrejelzések szerint a szálló por mennyisége a jövő héten újra emelkedhet a levegőben, ezért Miskolc polgármestere arra kéri a lakosságot, hogy az avar és kerti hulladékok égetését lehetőleg továbbra is mellőzzék.

A Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb adatai szerint jelenleg sehol sem veszélyes vagy egészségtelen a levegő minősége az országban, egy települést sem jelölnek piros vagy narancssárga színnel a térképen.

A meteorológiai előrejelzés szerint pénteken északkeleten felhőtlen lesz az ég, másutt változóan felhős idő várható; csapadékra nem kell számítani. Az északkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, kezdetben északkeleten néhol még erős lesz. A hőmérséklet kora délután 6 és 10 Celsius-fok között alakul.

A hétvégén nagyrészt gyengén felhős idő várható. A jövő hét elején többfelé kell tartósan ködös, felhős területekre számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6-10 fok lesz, de a tartósan ködös helyeken az 5 fokot sem éri majd el.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza