Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Visszavonták a szmogriadót Nyíregyházán és Miskolcon is

MTI, 2011. november 11. - péntek 11:11
Címkék: szmog, Nyíregyháza, Miskolc
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Visszavonták a szmogriadót Nyíregyházán, így annak riasztási és tájékoztatási fokozata sincs már érvényben - közölte a városháza sajtószolgálata. Megszűnt a szmogriadó Miskolcon is.


Nyíregyházán a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség adatai szerint a szálló por átlagkoncentrációja a köbméterenkénti 50 mikrogrammos egészségügyi határérték alá csökkent. Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester ezért péntektől megszüntette a szmogriadót és visszavonta a korábban meghozott korlátozó intézkedéseket.

A szabolcsi megyeszékhelyen először október 30-tól november 7-ig volt érvényben a szmogriadó riasztási fokozata, a levegő minőségének romlása miatt azonban szerdán ismét el kellett rendelni a riasztást.

Jelentősen javult a levegő minősége Miskolcon is, ezért megszűnt a szmogriadó tájékoztatási fokozata - tájékoztatta Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-t. Közlése szerint a Búza téri és Lavotta utcai automata mérőállomások adatai szerint jelentősen csökkent a szálló por koncentrációja a levegőben, ezért a város polgármestere visszavonta a szmogriadó október 31-én elrendelt tájékoztatási fokozatát.

A szóvivő megjegyezte: az előrejelzések szerint a szálló por mennyisége a jövő héten újra emelkedhet a levegőben, ezért Miskolc polgármestere arra kéri a lakosságot, hogy az avar és kerti hulladékok égetését lehetőleg továbbra is mellőzzék.

A Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb adatai szerint jelenleg sehol sem veszélyes vagy egészségtelen a levegő minősége az országban, egy települést sem jelölnek piros vagy narancssárga színnel a térképen.

A meteorológiai előrejelzés szerint pénteken északkeleten felhőtlen lesz az ég, másutt változóan felhős idő várható; csapadékra nem kell számítani. Az északkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, kezdetben északkeleten néhol még erős lesz. A hőmérséklet kora délután 6 és 10 Celsius-fok között alakul.

A hétvégén nagyrészt gyengén felhős idő várható. A jövő hét elején többfelé kell tartósan ködös, felhős területekre számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6-10 fok lesz, de a tartósan ködös helyeken az 5 fokot sem éri majd el.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

Hanga, 2020. március 26.

Név szerint Hanga vagyok, és Szegeden élek, annyira tele vagyok boldogsággal és örömmel, szer...

Autóhitelek válságos szemmel

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza