Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tízezer ügyfelet fogadtak eddig a budapesti kormányablakok

MTI, 2011. november 11. - péntek 12:31
Címkék: kormányablak
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tízezer ügyfelet fogadott a négy budapesti kormányablak január óta - közölte a fővárosi kormánymegbízott pénteken; Pesti Imre a XI. kerületi, Bartók Béla úti intézményben személyesen fogadta a tízezredik ügyfelet.


A kormányhivatal vezetője és Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) államtitkára a sajtótájékoztatón egyebek mellett arról beszélt, hogy a kormányablakokban a polgárok már nemcsak hivatalos ügyeiket intézhetik, hanem akár tájékoztatást is kérhetnek arról, hogyan kerülhetnek ki devizahitel-tartozásból.

Szabó Erika közölte: a cél az, hogy 2013-ra valamennyi - addig kialakítandó - járási székhelyen működjön ügyfélkapu, ahol az emberek egy helyen, úgynevezett egyablakos rendszerben intézhetik majd ügyeiket.

Mint mondta, ez azt jelenti, hogy nem lesz külön földhivatali, munkaügyi, nyugdíjbiztosítási ügyfélszolgálat, hanem mindent egy helyen lehet majd intézni a kormányablakoknál, az ország mintegy 300 pontján.

Az államtitkár a területi közigazgatás átalakítását történelmi léptékűnek nevezte, és arról beszélt, több ezer munkatársukat folyamatosan képzik, hogy azok minden ügy intézéséhez értsenek.

Szabó Erika elmondta, hogy országosan 193 ezer ügyfelük volt eddig a kormányablakoknak, és várhatóan a jövő héten fogadják a kétszázezredik ügyfelet, akit Kecskeméten köszöntenek majd a mostanihoz hasonló ünnepélyes keretek között, egy oklevél és az alaptörvény egy példányának átadásával.

Pesti Imre a sajtótájékoztatón ismertette a Változatos megyéink az Európai Unióban című képzőművészeti pályázat eredményét, és bemutatta a Bartók Béla úti kormányablakban elhelyezett, "Nem hivatalos labirintus" című, kormánymegbízotti díjban részesült alkotást.

mti

A január 3-án megnyitott kormányhivatalok - az úgynevezett integrált ügyfélszolgálati irodák - hétköznap reggel 8 és este 8 óra között állnak nyitva az ország 29 pontján. A kormányablakokban az ügyintézés mellett általános tájékoztatást is kérhetnek a polgárok egyéb hatósági ügyekben is, továbbá a kérelmek és formanyomtatványok kitöltésében is segítséget kaphatnak. Itt meggyőződhetnek például arról, hogy a munkáltató teljesítette-e bejelentési kötelezettségét, de meg lehet ismeri az ingatlan-nyilvántartási adatokat is.

A kormányablak központi telefonszáma (1818) a nap 24 órájában hívható.

A kormányhivatalok a legutóbb október 17-én, 31 újabb ügyfajtával 61-re bővítették ügykörüket, így azóta már TAJ-kártya igénylését vagy őstermelői igazolvány kiváltását célzó kérelmet is be lehet adni, és fogyasztóvédelmi panaszokat, közérdekű bejelentéseket is lehet tenni.

A fővárosban a legnagyobb forgalmat bonyolító, Bartók Béla úti kormányablak specialitása, hogy az intézményben napi 8 órában jeltolmács dolgozik, segítve a siket ügyfelek ügyintézését.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza