Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kgfb - Kétmilliós PSZÁF-bírságot kapott a Generali-Providenciának

MTI, 2011. november 10. - csütörtök 16:01
Címkék: kgfb, PSZÁF, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Generali-Providencia Biztosítónak a díjhirdetésében közzétett díjtarifát kell alkalmaznia meglévő flottás ügyfeleinél, attól eltérő számítási módszert tartalmazó díjértesítőt nem küldhet nekik - tette közzé csütörtökön a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), amely 2 millió forintos bírsággal sújtotta a biztosítót jogsértés miatt.


A PSZÁF határozatában arra kötelezte a Generali-Providencia Biztosító Zrt.-t, hogy ismételten értesítse meglévő flottás ügyfeleit a következő biztosítási időszakra várható díjakról - immár az október 30-án közzétett díjtarifa szerint megállapítva -, s e díjakról honlapján is a meghirdetett díjtarifa szerint adjon tájékoztatást. A PSZÁF egyúttal 2 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a társaságot.

A felügyeleti intézkedés oka az, hogy a biztosító egyes, meglévő flottás ügyfeleinek kiküldött éves díjértesítőiben olyan díjakat közölt, amelyeket nem a nyilvánosan meghirdetett díjtarifájában rögzített, hanem másfajta - a díjtarifában nem szereplő - módszerrel számíthatók ki.

A biztosító arra hivatkozott, hogy meghirdetett díjtarifájában tévesen tüntette fel a vonatkozó képletet, célja a díjértesítőkben közölt díjaknak megfelelő díjhirdetés volt.

A PSZÁF határozatában kifejtette: a közzétett díjtarifával ellentétes díjértesítés jogsértő volt, s ebből a szempontból nincs jelentősége annak, hogy a társaság szándéka milyen díjtarifa meghirdetésére irányult. A biztosító október 30-án nyilvánosan meghirdetett díjtarifája ebben a vonatkozásban a jogszabályi előírásoknak megfelel: a díjtarifa meglévő flottaszerződések díjának kiszámítására vonatkozó része egyértelmű, a díjszámítás módja kétséget kizáróan azonosítható, és a biztosító ügyfelei által alkalmazható.

A felügyelet közleményében emlékeztet arra, hogy a kötelező gépjármű felelősségbiztosításról szóló törvény egyértelműen rögzíti: a biztosító meghirdetett díjtarifáját utólag nem változtathatja meg, az érintett szerződések biztosítási díját annak alapján köteles kialakítani, s a díjhirdetéssel érintett biztosítási időszakban nincs lehetősége megváltoztatni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza