Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kgfb - Kétmilliós PSZÁF-bírságot kapott a Generali-Providenciának

MTI, 2011. november 10. - csütörtök 16:01
Címkék: kgfb, PSZÁF, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Generali-Providencia Biztosítónak a díjhirdetésében közzétett díjtarifát kell alkalmaznia meglévő flottás ügyfeleinél, attól eltérő számítási módszert tartalmazó díjértesítőt nem küldhet nekik - tette közzé csütörtökön a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), amely 2 millió forintos bírsággal sújtotta a biztosítót jogsértés miatt.


A PSZÁF határozatában arra kötelezte a Generali-Providencia Biztosító Zrt.-t, hogy ismételten értesítse meglévő flottás ügyfeleit a következő biztosítási időszakra várható díjakról - immár az október 30-án közzétett díjtarifa szerint megállapítva -, s e díjakról honlapján is a meghirdetett díjtarifa szerint adjon tájékoztatást. A PSZÁF egyúttal 2 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a társaságot.

A felügyeleti intézkedés oka az, hogy a biztosító egyes, meglévő flottás ügyfeleinek kiküldött éves díjértesítőiben olyan díjakat közölt, amelyeket nem a nyilvánosan meghirdetett díjtarifájában rögzített, hanem másfajta - a díjtarifában nem szereplő - módszerrel számíthatók ki.

A biztosító arra hivatkozott, hogy meghirdetett díjtarifájában tévesen tüntette fel a vonatkozó képletet, célja a díjértesítőkben közölt díjaknak megfelelő díjhirdetés volt.

A PSZÁF határozatában kifejtette: a közzétett díjtarifával ellentétes díjértesítés jogsértő volt, s ebből a szempontból nincs jelentősége annak, hogy a társaság szándéka milyen díjtarifa meghirdetésére irányult. A biztosító október 30-án nyilvánosan meghirdetett díjtarifája ebben a vonatkozásban a jogszabályi előírásoknak megfelel: a díjtarifa meglévő flottaszerződések díjának kiszámítására vonatkozó része egyértelmű, a díjszámítás módja kétséget kizáróan azonosítható, és a biztosító ügyfelei által alkalmazható.

A felügyelet közleményében emlékeztet arra, hogy a kötelező gépjármű felelősségbiztosításról szóló törvény egyértelműen rögzíti: a biztosító meghirdetett díjtarifáját utólag nem változtathatja meg, az érintett szerződések biztosítási díját annak alapján köteles kialakítani, s a díjhirdetéssel érintett biztosítási időszakban nincs lehetősége megváltoztatni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés