Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Allergiás tünetek illatos gyertyáktól

MTI, 2011. november 10. - csütörtök 10:11
Címkék: illat, gyertya, allergia
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A téli ünnepi szezon közeledtével gyakrabban használunk illatosított gyertyákat, légfrissítőket, amelyekről érdemes tudni, hogy előhozhatják az allergiás és asztmás tüneteket, ahogyan a fűszeres vagy alkoholos italok is - hangoztatták szakemberek az amerikai allergia, asztma és immunológiai kollégium bostoni kongresszusán.


"A termékek egy részében olyan kémiai anyagok vannak, amelyek vérbőséget okozhatnak az orrban, tüsszögést és orrfolyást válthatnak ki" - figyelmeztetett Stanley Fineman allergológus, az Emory Egyetem munkatársa.

Az allergológus szerint a pácienseknek és az orvosoknak is tudatában kell lenniük, hogy ezek az illatosított termékek irritálhatják az arra érzékenyeket. Ennek hátterében az áll, hogy a divat hatására egyre többen és egyre gyakrabban alkalmazzák a "karácsonyinak" nevezett illatosító vegyületeket.

Stanley Caress, a Nyugat-Georgiai Egyetem professzora 2009-es tanulmányának eredménye szerint az asztmás emberek harmada túlérzékenységet mutat az illatosított termékekre. "Minél több van, annál nagyobb eséllyel okoz rohamot. Az asztmás embereknek kerülniük kellene a mesterségesen illatosított termékeket" - foglalta össze Caress.

Ugyanezen a kongresszuson hangzott el, hogy az alkoholos italok is allergiás reakciót válthatnak ki vagy súlyosbíthatják a meglévő allergiát. Előfordul, hogy magára az alkoholra érzékeny valaki, de gyakoribb, hogy a sörben vagy borban található egyes vegyületek váltanak ki ilyen hatást. Érzékeny lehet valaki például az árpára, szőlőre, malátára, komlóra vagy az élesztőre. A túlérzékenységi tünetek között lehetnek: kipirosodott, viszkető szem, vérbőség az orrban, gyomorpanaszok vagy légzési nehézségek.

Sami Bahna allergológus kiemelte, hogy különösen a már meglévő ételallergia adhat okot az óvatosságra, mert ilyen esetben az alkohol rosszabbíthatja a tüneteket.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza