Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nyíregyházán és Sajószentpéteren a legszennyezettebb a levegő

MTI, 2011. november 09. - szerda 10:11
Címkék: szmog, Nyíregyháza
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több településen szerdára tovább tisztult a levegő, az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb mérési adatai szerint azonban jelenleg is veszélyesnek számít két településen: Nyíregyházán és a borsodi Sajószentpéteren.


Az OKI által készített térképen az említett két települést piros színnel jelölik; ezeken a helyeken a szálló por köbméterenkénti mennyisége meghaladja a 100 mikrogrammot.

Már csak négy kelet-magyarországi település levegője számít egészségtelennek, az intézet térképén narancssárga jelöléssel szerepel Putnok, Kazincbarcika, Miskolc és Oszlár, itt a szálló por köbméterenkénti mennyisége 75 és 100 mikrogramm között van.

A levegő minősége "kifogásolt" - ezt zöld színnel jelölik - a legfrissebb adatok szerint tíz településen (Sopron, Várpalota, Veszprém, Székesfehérvár, Budapest, Vác, Hernádszurdok, Salgótarján, Eger, Debrecen).

Az önkormányzatok a narancssárgával és a pirossal jelölt szint alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát. Nyíregyházán a szerdai nappal ismét elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát. Budapesten, Pécsen és Salgótarjánban viszont már a tájékoztatási fokozat sincs érvényben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Pataki Krisztián, 2018. február 18.

http://www.kriszvisz.honlapom.com...

Kezdő költözők, profi költöztetők

Mr. Dékány Endre, 2018. február 18.

Sürgős hitel van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Fred Joseph, 2018. február 17.

Olyan kölcsönt keresel, amely vállalkozást indít vagy számlákat fizet, ezért azért vagyunk ...

Új jelenség a távközlésben: a nomofóbia

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés